10 tipp, hogy az újévben boldogabbak legyünk

Kevesebb stresszt szeretnénk az újévben? Változtassunk a hozzáállásunkon!
Íme néhány tipp, hogy igazán remek évünk legyen!

1. Találkozzunk többet a barátainkkal. Szervezzünk mi magunk programokat és ne várjuk, hogy majd úgy is történik valami. Vegyük a kezünkbe az irányítást!

2. Legyen fontosabb az egészségünk! Nem arról van szó, hogy fogyjunk le, ha nem akarunk, hanem hogy étkezzünk változatosan. Ha minden nap,gyors ételeket fogyasztunk, egy idő után rosszul fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, amitől ugyancsak nem lesz boldog évünk!

3. Legyünk hálásak! Fogjunk egy üres befőttesüveget, díszítsük ki. Vágjunk egy lapot csíkokra és minden egyes nap írjunk fel valamit, amiért hálásak lehetünk. Azután dobjuk be az üvegbe. Amikor rosszabb napunk van nyúljunk bele és vegyünk ki egyet, így a pozitív gondolatokat olvasva ismét jókedvünk lehet.

4. Pihenjünk eleget. Előfordul, hogy úgy érezzük, hogy egy percre sincs erőnk megállni, ami kedvetlenséghez, stresszhez vezet majd. Szánjuk rá az időt, aludjunk, olvassunk vagy csak nézzünk meg egy filmet és töltődjünk fel újra. Meglátjuk majd, hogy a munkában is jobb lesz a teljesítményünk.

5. Hívjuk fel a családunkat gyakrabban. Higgyük el, ők azok akiket biztosan nem fogjuk zavarni, akár hajnali kettőkor sem!

6. Amikor elhívnak valahová, akár hétköznap is, mondjunk rá igent! Ezzel megakadályozzuk a begubózódást, hiszen új barátokat is szerezhetünk. Ezektől az estéktől sokkal boldogabban fognak eltelni a napjaink.

7. Válasszunk magunknak hobbit. Ha idén semmit se sportoltunk, itt az ideje az újévben rákapcsolni. Vigyük magunkkal a barátainkat vagy a kedvesünket, mivel a közös mozgás mindig feldobja az embert.

8. Legyenek céljaink! Nem mindig a legnagyobb álmokat kell kergetnünk. Kezdhetjük egy aprósággal is, például olvassunk el egy könyvet, amit már régóta kíváncsiak vagyunk.

9. Zárjuk ki az életünkből az olyan embereket, akik miatt csak stresszelünk. Lássuk be, hogy nincs szükségünk olyan barátokra, akiktől csak rosszkedvünk van.

10. Vállaljunk önkéntesmunkát! Ha másokat segítünk az elfog minket is tölteni boldogsággal. Akár egy menhelyen vagy idősek otthonában, szívesen fogadják a segítséget.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog