Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

11 döbbenetes tény az univerzumról, ami megváltoztatja a világról alkotott képed

A legújabb tudományos kutatások, amelyek észbontó dolgokat derítettek ki.
A hétköznapi ember keveset foglalkozik az univerzummal, pedig nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg az ősrobbanásról, a kvantumfizikáról, vagy a táguló galaxisokról, ráadásul mindez minden nap befolyásolja az életünket úgy, hogy arra soha nem gondolnánk.

Ha érdekelnek a legújabb kutatások, akkor készülj fel tizenegy döbbenetes tényre az univerzumról, amely után biztos, hogy megváltozik a világról és az életről alkotott képed!

1Az ősrobbanásban jött létre a testünkben található majdnem összes hidrogén, ami a víz alkotóeleme. Ez körülbelül 13,7 milliárd évvel ezelőtt történt.

2. Ha esetleg egy 65 millió fényévvel arrébb élő földönkívüli egy szuperteleszkóppal vetne egy pillantást a Földre, akkor dinoszauruszokat látna.

3Az univerzumnak van szaga, méghozzá rum, málna, bacon, pörkölt mandula és puskapor illata.

4. Minden emberben vannak atomok, amik eredetileg olyan csillagok alkotóelemei voltak, amelyek milliárd évvel ezelőtt felrobbantak.
5. A világegyetemnek csak az 5 százalékát teszi ki a hétköznapi anyag. A maradék 95 százalék olyan sötét energia és sötét anyag, amiről a tudósok is alig tudnak valamit.

6. Az univerzumban több a csillag, mint amennyi homokszem a Földön található.

7. Amikor a tévé „hangyás”, akkor az ilyenkor látható kép egy kis része az ősrobbanás utóhulláma.

8. A neutroncsillagok annyira sűrűek, hogy abból egy teáskanálnyi nehezebb, mint a Mount Everest.

9Képzeld el, hogy egy év a Vénuszon 224 földi nap, de egyetlen nap a Vénuszon 243 nap a Földön, tehát a bolygón egy nap hosszabb, mint egy év.

10. Az anyag 99 százaléka üres tér. Ha eltávolítanánk az atomjaink közötti üres helyet, akkor az egész emberiség, tehát 7 milliárd ember, beleférne egyetlen egy kockacukorba.

11. A Nap tömege az egész naprendszerünk 99,8 százalékát teszi ki, tehát 1,3 millió Föld elférne benne, annyira hatalmas.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Nincsenek megjegyzések