Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

35 fokban sem fonnyad el a saláta ezzel a módszerrel

Egyszerű, környezetkímélő és költségtakarékos. Vajon Magyarországon mikor próbálkozunk meg vele?
Egy német családi zöldségtermesztő vállalkozás egy egyszerű, de nagyon ötletes megoldást valósított meg: a salátát gyökerestül viszi a piacra, így az a hagyományos – kivágott – salátákhoz viszonyítva akár háromszor hosszabb ideig megőrzi frissességét – olvashatjuk a br.de/nachrichten német hírportálon.

Jochen Haubner német kertész jelenleg Nürnberg körzetében, illetve egész Németországban egyedüli termesztőként kínálja a gyökeres salátát, amelynek az ötletét Ausztráliában leste el, ahol arra figyelt fel, hogy a saláták a 35 fokos melegben sem fonnyadtak el a zöldséges standon.

A gyökeres termesztést most üvegházban, egy teljesen automatizált hidropóniai rendszerben valósítják meg, amelyből a gyökérzet egyszerűen és higiénikusan kiemelhető.

A módszer emellett környezetkímélő és költségtakarékos, mivel előállítása a hagyományos termesztéshez viszonyítva feleannyi vizet, műtrágyát és energiát igényel. A német sikeren felbuzdulva talán Magyarországon is érdemes lenne próbálkozni ezzel az újítással, mielőtt külföldről kerül be hozzánk (kétszeres áron).

Nincsenek megjegyzések