Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A világ legjobb sajtja

A sajt formája kifejezetten szép, rendkívül egyenletes, sőt, a textúrája is lenyűgöző: amikor összemorzsolod, lágy, krémszerű állagot kapsz
A norvég kék sajt a frissen koronázott sajtkirály.

A The World Cheese Awards – igen, tényleg létezik ilyen – a napokban hirdette ki legújabb győztesét. A Kraftkar, amely a norvég sajtkészítőtől, a Tingvollsttól származik, lenyűgözte a bírák ízlelőbimbóit, ezzel lett 2016-ban a sajtok sajtja. A kivitelezés lenyűgöző, a saját családi farmon nevelt tehenek tejéből készítik a sajtot Torjulvågenben.

A Kraftkarnak néhány komoly versenytárssal is szembe kellett néznie a 29. World Cheese Awardson. Két spanyol sajt – a kerek Cremositos Del Zújar és a kecsketejből készült Cala Blanc – fej-fej mellett álltak az élvonalban, mielőtt a norvég kék sajt berobbant a mezőnybe.

A sajt formája kifejezetten szép, rendkívül egyenletes, sőt, a textúrája is lenyűgöző: amikor összemorzsolod, lágy, krémszerű állagot kapsz. Elharapva pedig, rendkívüli puhaságot érzünk – állítja Nick Tsioros a Kanadai Olimpiai Sajttól, aki a Kraftkart hozta ki győztesnek a végső bírálási szakaszban.

Több száz bíró, 26 különböző nemzetből 31 ország több mint 3000 sajtját értékelte. Habár ez a procedúra minden sajtimádó álma lehetne, a legjobb sajt kiválasztása nem egyszerű feladat. 66 bírói csapat értékelte a sajtokat bronz, ezüst és arany minősítést kiosztva. Figyelték a színek, állagok, ízek minőségét és fajtáját. Ezután minden csapat kiválasztotta a Super Gold minőségű sajtját, melyen a Szuper Zsűriben levő 16 nemzetközi szakértő értékelt.  A Szuper Zsűri minden tagja kiválasztotta személyes kedvencét, majd a legjobb 16-ból közösen választották ki a sajtok sajtját.

A norvég Kraftkar már kétszer elnyerte az arany minősítést (2011-ben és 2015-ben), viszont most volt az első alkalom, hogy Super Gold kategóriára is felterjesztették, majd világbajnok lett – teszi hozzá Kristin Waagen, a Tingvollost tulajdonosa.

Nincsenek megjegyzések