Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Csaltad már meg a partnered? Ha a válasz nem, gondold át újra!

5 formája is van a megcsalásnak.
Ha azt hitted, csak úgy csalhatsz meg valakit, hogy lefekszel valaki mással, akkor tévedsz! Legalábbis Abby Rodman pszichoterapeuta szerint, több minden számít hűtlenségnek, mint hinnénk. Például ha inkább a kapcsolaton kívüli dolgokba fektetünk energiát, és ettől a másik fél megbántva, kiábrándultnak és háttérbe szorítva érzi magát.

1. Klasszikus megcsalás
Természetesen a lelki szükségletek mellett a fizikai, testi szükségletek is jelen vannak. Még ha állítjuk is, hogy „semmit nem jelentett” éjszakai kitekintésünk valaki mással, akkor is megcsaltuk a párunkat. A szex az egyik alapvető támpillére minden kapcsolatnak, a bizalom és odaadás kémiai alapja. 

2. Érzelmi félrelépés
Az érzelmi félrelépés éppen a az ellenkezője a fizikainak, mégis nagyon hasonló alapokon nyugszik. Ebben az esetben a lelki szükségleteinket elégíti ki valaki más, és így fokozatosan elkezdünk távolodni a párunktól. Akkor van ilyen, amikor valamilyen érzelmi igényt nem elégít ki a másik, és nem érezzük magunkat eléggé megbecsülve, odafigyelve és szeretve. Ekkor jön a képbe egy munkatárs, vagy valamilyen ismerős, aki kérdéseket tesz fel, meghallgat minket, nevet vicceinken és megért minket. Máris megtörtént a baj, aminek bármi lehet a vége.

3. Internetes viszonyok
Az internet új lehetőségeket teremtett minden téren, az ismerkedésben is. Az emberekben még nem tudatosult, hogy egymásnak üzengetve is tulajdonképpen flörtölnek, és adott esetben romantikus kapcsolatot építenek. Sokaknak csak a visszaigazolás kell, és akár konkrétan ismerkedős oldalakra is felmennek ezért, ahol egyedülállónak tettetik magukat. Ami még nem terjedt el a köztudatban, az hogy ugyan ennyi erővel ülhetnének oda valaki mellé egy bárban csevegni, és flörtölni. Ma még ártalmatlan viszonyként tekintünk ezekre, de Sheri Meyers párterapeuta figyelmeztet, hogy könnyen tönkretehetik a kapcsolatunkat.

4. Mi lett volna ha…
Sokan úgy kezdenek egy új kapcsolatot, hogy szerintük már rég lezárták az előzőt, de valahol a lelkük mélyén, még valami a múltba köti őket. Ilyenkor magunknak is hazudunk sokszor, hogy túllegyünk az eddig eltemethetetlen érzelmeken. Így sosem fogunk tudni teljes mértékben, testünkkel és lelkünkkel a jelenlegi kapcsolatunkban lenni. Szeretettel gondolni régi szerelmeinkre teljesen normális, de talonban tartani őket, vagy róluk ábrándozni nem fair a jelenlegi partnerünkkel szemben.

5. Pénzügyi hűtlenség
Az anyagiakkal is meg lehet csalni valakit, ha olyan szenvedélyünknek hódolunk, amiről a másik nem tud, és inkább arra költjük a pénzünket, azzal töltjük az időnket. Az emberek nem is gondolnák milyen sebeket tud okozni, ha a másikat kizárjuk életünk egy részéből, vagy ha a háta mögött döntünk anyagi kérdésekről.

Nincsenek megjegyzések