Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Drogos, alkoholista, öngyilkos lottónyertesek

Hét eset, amely bizonyítja, hogy az élet nem lesz fenékig tejfel, ha elvisszük a főnyereményt.
Több millió szelvényt kellene kitöltenünk azért, hogy biztos megnyerjük a lottó ötöst, amitől azt remélnénk, hogy jobbá válik az életünk. Ezt az elképzelést cáfolja meg, hogy rendszeresen találkozhatunk olyan hírekkel, amelyek arról szólnak, hogy a lottónyertes élete nem, hogy jobb nem lett, hanem még rosszabbul is járt, mint akkor, amikor nem volt gazdag.
Végzetes nyeremény: A New Jerseyben élő Evelyn Adams 1985-ben és 1986-ban is nyert a lottón. A 930 millió forintnak megfelelő összeggel gazdagodott nőt mégsem irigyelhetjük a szerencséjéért, hiszen Evelyn a szerencsejáték rabjává vált.
A nő időnként drága ajándékokat vett a családjának és a barátainak. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a korábbi lottónyertes most nyomorúságos körülmények között él a lakókocsijában.
A lecsukott kertész: Gerald Muswagon a kanadai Winnipegben élt, és 1,6 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert a lottón. Akertész a pénzből házat, ingatlanokat és kocsikat vett magának, a barátait pedig drága ajándékokkal halmozta el.
Eddig szép is lehetne a történet, de a boldog befejezés mindig attól függ, hogy hol hagyjuk abba a sztorit, ugyanis Gerald hiába úszott a pénzben, azzal nem akadályozhatta meg a felesége 2002-ben bekövetkezett halálát.
Innentől lefelé vezetett az út. A férfi alkohol- és drogfüggővé vált, majd három hónapra börtönbe került, amiért ittasan vezetett. 2005-ben szexuális zaklatásért jelentették fel, de a 45 éves férfi megúszta az újabb sittet, ugyanis felakasztotta magát a szülei házában.
Átkozott pénz: A Powerball nevű játékkal tette próbára a szerencséjét Jack Whittaker, aki a világ egyik legnagyobb egyéni nyereményét kaparintotta meg, ám a nyugat-virginiai 61 éves férfi nem élvezhette túl sokáig a 20 milliárdos vagyonát.
Whittaker 2003-ban került börtönbe, mert ittasan vezetett. Majd könnyű testi sértés és zaklatás miatt került szembe a hatósággal. A következő évben a férfi 18 éves unokája tisztázatlan körülmények között halt meg, majd a felesége elvált tőle.
A nővér, aki életeket tett tönkre a nyereményével: Nővérként dolgozott az amerikai Victoria Zell, aki 1,1 milliárdot nyert a lottón, ráadásul úgy, hogy a válófélben lévő férje nekiadta a nyereménye felét. Ezt követően Victoria eszetlenül kezdte szórni a pénzt, botrányosan viselkedett és rákapott a kábítószerre.

2004 júliusában egy éjszakai buli után autóba ült, hogy megmutassa a barátainak a veszélyes vezetési stílusát. A száguldás súlyos balesettel végződött, amikor összeütközött egy másik autóssal. Victoria egyik barátnője meghalt, a másik deréktól lefelé lebénult.

A kétgyermekes anyát nem térítette észhez a tragikus baleset, ugyanis két hónappal később, a tárgyalás idején, kábítószert találtak nála. Victoria a minnesotai fegyházba került, a pénze pedig az utolsó fillérig elúszott.

Öngyilkos nyertes: Komoly anyagi gondokkal küszködött Billie Bob Harrell, aki égi áldásnak érezhette, hogy 5,6 milliárd forintnyi pénzt nyert a texasi állami szerencsejátékon 1997-ben. A háromgyermekes, vallásos apuka mindenféle bűntudat nélkül költekezett.

A legelső dolgok között vett magának egy hatalmas birtokot, kacsalábon forgó palotát és luxusautókat. Emellett az egyháznak és a barátoknak is adott a pénzből. A problémák két évvel később kezdődtek. Billie kapcsolata megromlott a családjával, majd egyre mélyebbre süllyedt a depresszióba. Végül a kingwoodi otthona felső emeletén szíven lőtte magát.
A pénz nem boldogít: Munkanélküli asztalos volt Phil Kitchen, ám egyszer csak megnyerte a lottó fődíját, ami 700 millió forintnak megfelelő összeg volt. Az 58 éves brit férfi első dolga az volt, hogy vett egy XVII. századi kastélyt, több luxusautót, ám mindez nem tette boldoggá.

Az egyre boldogtalanabb és zárkózottabb Phil lassan remeteként kezdett élni, állandóan tévézett és whiskyt ivott. 2002-ben halálra itta magát. A férfi a kutyájára akarta íratni a vagyonát, de végül sikerült rábeszélni, hogy azt adja egy jótékonysági szervezetnek. A legdurvább a történetben az, hogy Phil annak egy petákot sem adott, akinek a pénzéből anno a nyertes szelvényt megvette.

Aki a pénz ellenére is visszament dolgozni: 1,2 milliárd forintnak megfelelő összeggel gazdagodott Dennis Elwell, aki a feleségével együtt Spanyolországba költözött. A korábbi gyári munkás brit férfi nem kapta meg a várt boldogságot a pénztől és Spanyolországtól, ezért 2002-ben visszament a korábbi munkahelyére. Három hónappal később azzal állított oda az egyik kollégájához, hogy megivott egy pohár ciánt. A munkatárs azonnal hívta a mentőket, de már nem lehetett megmenteni Dennis életét.

(Forrás: noiportal.hu)

Nincsenek megjegyzések