Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hét életmentő fűszer, étel és házi gyógymód

Milyen is valójában a kicsattanó egészség és hogyan lehet felmérni egy egyén életminőségét? Egyre több emberben merülnek fel hasonló kérdések, hiszen nap, mint nap találkozunk az általános egészségi állapot leromlásával allergiák, autoimmun betegségek, idegrendszeri problémák, fejlődési rendellenességek és krónikus betegségek formájában. A választ ezekre a fontos kérdésekre csak akkor érhetjük meg teljesen, ha azt saját magunk tapasztaljuk meg.
Az alábbi hét fűszer, étel és házi gyógymód nem csupán drámai változásokat eredményezhet egészségünkben, de akár életmentő is lehet:

A kurkuma a gyömbér családjának rendkívüli tagja, melyet nem véletlenül neveznek a fűszerek királyának. Kivételessé teszik mind a rövid, mind pedig hosszú távú egészségügyi hatásai, hiszen elősegíti a csontok, ízületek, bőr, az emésztési, keringési és idegrendszer egészségét. Magas kurkumin tartalmának köszönhetően gyakorlatilag egyedülállóan veszi fel a harcot különféle betegségekkel szemben. Továbbá kimutatták, hogy segít megelőzni és kezelni a rákos megbetegedéseket, melyek napjaink vezető halálozási okai. 

Az elmúlt ötven év átfogó kutatásai megállapították, hogy a kurkumin (a kurkuma hatóanyaga) csökkenti a vér koleszterin szintjét, megakadályozza a trombózist és szívinfarktus kialakulását, csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség előfordulását, reumás ízületi gyulladás, szklerózis multiplex és Alzheimer-kór tüneteit, gátolja a HIV vírus szaporodását, visszaszorítja a daganatképződést, fokozza a sebgyógyulást, véd a májkárosodástól, növeli az epekiválasztást és véd a szürke hályog kialakulása ellen.

A természetes napfény (D-vitamin) a legkönnyebben elérhető és megfelelőbb tápanyag a kicsattanó egészség elérésére. Számtalan kutatás bizonyította a napfény hatására a szervezetben termelődő D-vitamin kritikus fontosságú a szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, endokrin rendellenességek, fertőzések, szervi elégtelenség, elmebaj, neurológiai zavarok és bőrbetegségek megelőzésében. 

A mandula az olajos magvak közül a leggazdagabb tápanyagban, képes azonnali és tartós fájdalomcsillapító hatást kifejteni. Gazdag káliumban, magnéziumban, kalciumban, foszforban, E-vitaminban és vasban, segít szabályozni a koleszterinszintet, csökkenti a vérnyomást, elősegíti az egészséges fogyást. Ugyanígy, egy maréknyi mandula napi rendszerességgel való fogyasztása nem csak olyan súlyos egészségügyi problémákat előzhet meg, mint a szívbetegség, de azonnali enyhülést is biztosít az emésztési problémákra, gyulladásra és fejfájásra.

A camu camu a legnagyszerűbb C-vitaminforrás és tápanyagokban az egyik leggazdagabb gyümölcs. Nagyjából a narancs C-vitamin tartalmának ötvenszerese található meg a camu camu bogyókban, így szilárd védelmet biztosít a központi idegrendszernek, mely az agy, a szem, a tüdő, az izmok és a szív működéséért felelős. Friss gyümölcsként vagy por formájában rendszeresen fogyasztva segít elkerülni az elmebajt, valamint védi a szervezetet a bakteriális és vírusos fertőzésektől.

A tiszta víz elengedhetetlen az egészséges „belső ökoszisztéma” fenntartásához a szervezetet folyamatosan bombázó, mérgező vegyi anyagok miatt. A tiszta víz fogyasztása segít az egészség megőrzésében.

A keresztes virágú növények, mint például a brokkoli, karfiol, retek, kelbimbó és káposzta kénben gazdagok és segítenek megszüntetni a krónikus gyulladásokat, amik számos betegség elsőszámú kiváltó okai. Ezen zöldségek a szulforafánként ismert rákellenes tápanyagban is gazdagok, valamint hasznosak a méregtelenítésben és elősegítik a szövetek felépülését.

A fokhagyma az egyik leghasznosabb gyógynövényként vált ismertté.  Mivel gazdag allicinben (gyógyszergyártásban használ vegyület), így a fokhagyma sok egyéb tulajdonsága mellett hatékonyan akadályozza meg a megfázást, influenzát és csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát. Fogyasztása különösen frissen ajánlott, mivel így tartalmazza a legtöbb allicint. 

Nincsenek megjegyzések