Himalája só, pajzsmirigy betegségek

A Himalája só jódban gazdag, így hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.
Az emberek többsége nem is tudja, hogy az asztali sót kb. 650 C fokon szárítják. A legtöbb étteremben megtalálható asztali só 97,5%-a nátrium-klorid (NaCl), amit szervezetünk nem képes tökéletesen megemészteni, így az gyulladásokat és más krónikus betegségeket okozhat szervezetünkben. 
Ezzel szemben a Himalája kristály só kiváló alternatívája az asztali sónak, emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas. A valódi Himalája só több millió éve „pihen” a méreganyagoktól és szennyeződésektől elzárva, ellentétben az óceánokban található sóval. És ami a legjobb, a Himalája só 84 természetes ásványi anyagot tartalmaz, azokat, amelyek természetes formában megtalálhatók testünkben is. 

A Himalája só legkedvezőbb tulajdonságai:

-    szabályozza a szervezet vízháztartását
-    fenntartja a sejtek ideális pH egyensúlyát
-    segít a normál vércukorszint megőrzésében
-    javítja a szív és tüdő működését
-    erősíti a csontokat
-    csökkenti az izomgörcsök kialakulását

A jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében

A jód egy nélkülözhetetlen elem a pajzsmirigy egészséges működéséhez. Annak érdekében, hogy el tudja látni fontos feladatait (anyagcsere szabályozás, méregtelenítés, stb.) megfelelő mennyiségű jódot kell bevinnünk szervezetünkbe.  

A jód hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:

-    duzzadt pajzsmirigyek
-    fáradtság
-    meggyengült immunrendszer
-    anyagcserezavarok
-    hízás
-    idegesség, depresszió

Jódban gazdag ételek:

-    tenger gyümölcsei
-    tőzegáfonya, eper
-    Himalája só
-    burgonya
-    dió, brazil dió, pekán dió
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: