Íme, a legtrendibb karácsonyi ajándékok idén karácsonyra a gyerekeknek

Szülőként jól tudjuk, hogy gyermekeink milyen kis egyéniségek, ugyanakkor azt is tapasztaljuk, hogy bizonyos divathóbortoknak a legtöbben nem tudnak ellenállni.
Ezért aztán minden karácsonykor vannak különösen népszerű ajándékok, amelyekre a legtöbb gyerek áhítozik. Az alábbiakban szakértő segítségével összegyűjtöttük a 2016-os karácsony várható slágereit. A lista mellett javaslatot teszünk arra is, hogyan férhetnek bele ezek a költségvetésünkbe, és melyek közülük a leghasznosabb meglepetések.

Egy átlagos magyar család gyermekenként nagyjából 15 ezer forintot költ karácsonyi ajándékokra – derült ki a Fundamenta FundiMini kutatásából, amelyben általános iskolás korú gyerekek szüleit kérdezték. Az eredmények alapján elenyésző azok száma, akik egyáltalán nem vesznek ajándékot, amiből jól látszik, hogy a családokban a karácsonyi ünnep elengedhetetlen kelléke a gyermekeknek szánt meglepetés.

Az idei évben tovább hódítanak a szülők számára is hasznos, gyerekeknek készült okos eszközök, valamint évről évre népszerűbb a vásárolt ajándékok mellett a saját kezű ajándék-készítés is. Az alábbi lista a legtrendibb 2016-os ajándékokat tartalmazza, amelyeket „menőség” és hasznosság faktorok figyelembevételével válogattunk össze.

1. Pokémon minden mennyiségben

A 2016-os év egyik legnagyobb dobása a telefonos applikációk piacán a Pokémon Go volt, melynek köszönhetően újra elárasztották a boltokat a pokémonos termékek. Egész biztosan sok kis Pokémon-vadász karácsonyi kívánságlistájára kerültek fel a labdalakó állatkákkal kapcsolatos játékok, táskák, tolltartók, bögrék, vagy lényegében bármi, amivel meglovagolható a játék sikere. A kisebb gyerekek körében jó eséllyel vezeti majd a népszerűségi listát a Poké-tematika.

2. Okosóra (nyomkövetős)

Az okosóra-láz talán a tavalyi évhez képest csillapodott már, de az „okos” termékek után változatlanul nagy a kereslet. A szülők körében továbbra is népszerű lehet a gyerekeknek készített okosóra, ami azon túl, hogy klassz ajándék, rendkívül praktikus is, hiszen GPS nyomkövetővel rendelkezik, így a szülők figyelemmel követhetik, hogy éppen merre jár csemetéjük.

A felnőtteknél a hasznossági listát egészen biztosan vezetik majd ezek a termékek, de a kötött zoknival szemben megvan az az előnyük is, hogy elég menők ahhoz, hogy a gyerekek szívesen hordják őket.

3. Interaktív könyvek

Egyre népszerűbbek az interaktív gyerekkönyvek, amelyek a történetmesélésen kívül számos egyéb aktivitást is kínálnak. A textilkönyvektől a zenélő könyveken át a játékos mesekönyvekig számos készségfejlesztő olvasmány áll már a kicsik rendelkezésére, de talán mind közül a legkapósabbak az olyan könyvek, amelyek alkotásra, izgalmas tevékenységekre buzdítanak.

Ha ilyet választunk, hónapokra biztosíthatjuk gyermekünknek az elfoglaltságot, ugyanis a könyv minden oldala egy új kreatív kihívás elé állítja tulajdonosát, a kicsik rajzolhatnak, vághatnak, ragaszthatnak vagy nyomdázhatnak.

4. Családi társasjáték

Jó hír, hogy reneszánszát éli a társasjátékozás, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is. Izgalmasabbnál izgalmasabb társasjátékok várják a boltok polcain, hogy a fa alá kerüljenek. Választhatunk készségfejlesztő, logikai, ügyességi vagy szerepjátékot, újdonságot vagy akár egy örök klasszikust, egész biztosan vidám percekkel gazdagítjuk az együtt töltött időt. Érdemes az ünnep alkalmából beruházni, hiszen a társasjáték ugyanarról szól, mint maga a karácsony: az együttlétről és a kikapcsolódásról.

5. Közös ajándékkészítés

Karácsonykor mindenki szeretné a csillagokat is lehozni az égről szeretteinek: a Fundamenta kutatása szerint a karácsonyi ajándékok összköltsége a családok 60 százalékánál meghaladja az 50 ezer forintot is, átlagosan pedig 65 ezer forintot költünk az ünnepre. Annak érdekében, hogy ne terhelje nagyon a családi kasszát, érdemes megfontolni, hogy az ajándékok egy részét magunk készítsük el, akár a gyermekeink bevonásával.

Így amellett, hogy elkerülhetővé válik az év végi anyagi csőd, szép és személyes ajándékokat adhatunk családtagjainknak. A megvalósítás folyamata pedig egy vidám kézműves délutánnal váltja fel a véget nem érő plázázást. A Fundamenta kutatása szerint a családok több mint fele (63%) szokott kézzel készült ajándékot ajándékozni karácsonykor.

Bár az ajándékvásárlás mindig az egyik legnagyobb stressz-faktor a karácsonyi időszakban, nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a karácsony valójában a szeretet ünnepe, és nem a drága ajándékoké. Nem árt ezért még a last-minute pánik előtt felismernünk, hogy túlköltekezés nélkül is rendezhetünk meghitt, boldog karácsonyt.

Ha hasznos ajándékot szeretnénk adni, gondolkodhatunk hosszú távra is, ajándékozhatunk például megtakarítási számlát gyermekeinknek. A FundiMini Gyerekszámla minimum 8-10 éves futamidejének végével így néhány év múlva – településtől függően – akár egy lakáskulcs is a fa alá kerülhet.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog