Végre kiderült, hogy ki a vétkes Rékasi Károly balesetében

Fordulat Rékasi Károly ügyében: a színészt tizennyolc hónappal ezelőtt autójával elgázoló férfi a rendőrségi tanúkihallgatáson beismerte, ő volt a hibás a balesetben. A nyomozás ugyan még nem zárult le, de ez megkönnyítheti a másfél éve tartó ügymenetet. Rékasi az ügyvédjétől értesült a fejleményről.
– Amikor megnyitottam a levelet, és elolvastam, hogy az autós „elismerte károkozói tevékenységét”, elöntött egyfajta furcsa nyugalom. Nem érzek sem elégtételt, sem megnyugvást emiatt, de amikor 17-18 hónap után, amikor semmi kilátás, semmi perspektíva nem volt, és végig arra vártam, hogy valaki mondjon már valamit, jólesett. Ez nem azt jelenti, hogy bármikor is felmerült volna bennem, hogy én vagyok a hibás, pontosan tudom, hogy nem hibáztam – mondta a Borsnak a színész.

Mint ismert, Rékasi a Barátok közt forgatásáról tartott hazafelé tavaly június 30-án, amikor a budapesti Háros út és Gyöngyszem utca kereszteződésénél ütközött egy autóval. Felmerült: a színész is hibázott, amennyiben fékezés nélkül hajtott bele a kereszteződésbe. Rékasi kómába esett, lélegeztetőgép tartotta életben napokig. A baleset következményeit a mai napig nyögi: lábában folyamatos a fertőzés, sérült végtagja rövidebb a másiknál, dolgozni és így pénzt keresni azóta sem tud.

– Az egész másfél év alatt nem értettem egy pillanatig sem, hogy az, aki bármiben is vétkes, miért nem vállalja, és miért nem kér elnézést a tettéért. Bevallom, volt ez alatt az idő alatt olyan nehéz időszakom, amikor jólesett volna a bocsánatkérés. Ma már nem vágyom rá, elfogadtam, hogy van olyan ember a világon, aki ezt nem teszi meg. Azon a napon kívül egyébként soha nem találkoztam az illetővel, jobb lett volna, ha akkor sem – folytatta Rékasi, aki kártérítést is kérhetne a balesetet okozó autóstól, mivel jelentős bevételtől esett el miatta és maradandó egészségügyi károsodást szenvedett.

– Erre még nem gondoltam. Van ügyvédem, aszerint cselekszem, amit ő mond – magyarázta a színész.

ÉLETJÁRADÉKOT IS KÉRHET

Ha a nyomozás és a bírósági procedúra után jogerősen bebizonyosodik, hogy az autós volt felelős a balesetért, s így azért is, hogy a színész kiesett a munkából és maradandó egészségkárosodást is szenvedett, Rékasi indíthat kártérítési pert.

– Kérhet egy összegben és járadék formájában is kártérítést polgári peres úton. Ezek összege több tízmillió forint is lehet, én azt javaslom, hogy már a nyomozás során nyilatkozzon, hogy igénye van kártérítésre – mondta dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog