Az 5 leggyakoribb ok, ami hasi hízást okoz

A felső hasi zsír lerakódását kiváltó tényezők között lehet a testmozgás hiánya, a szegényes étrend, a stressz, és a genetikai hajlam.
A hasi hízás vagy kövérség a viszcerális zsírokra vonatkozik, amik növelik a derék méretét. A viszcerális zsír tulajdonsága, hogy a hasfal és a belső szervek közé rakódik le. 
A hasi hízás okai 
A hasi zsírégetés lépcsőfokai 
Szegényes étrend
A szegényes étrend a leggyakoribb okok közé tartozik. Az egészségtelen gyorskaják lassítják az anyagcserét és hozzájárulnak a nagyobb derékméret kialakulásához. A finomított ételek, a fehér kenyér és a gyorséttermi ételek, mint pl. a tészta, szintén  megkönnyítik a hasra történő hízást (intenzív inzulin választ provokálnak, mert a glikémiás indexük magas). Továbbá, a sok kalóriát tartalmazó étrend közvetlenül hozzájárul az elhízáshoz. 
Testmozgás hiánya
Az ülő életmód az egyik fő oka a megmagyarázhatatlan súlygyarapodásnak. A testmozgás egy nélkülözhetetlen összetevője az egészséges életmódnak és hiánya hozzájárul a hízáshoz. 
Stressz
A stressz szintén az egyik leggyakoribb kiváltó oka az extra kilók lerakódásának. Gyakran nem is vesszük észre, hogy a felszaladt kilók a stressz számlájára írhatóak. A stressz továbbá a szervezet kortizol kiválasztásában is szerepet játszik, ami serkenti a májat a túlzott cukor kiválasztására, amit viszont nem indokolt, így a szervezet nem képes lebontani azt. 
A túlzott cukornak köszönhetően a szervezet éhesebbnek érzi magát és arra kényszerít, hogy többet együnk, különösen azokat, amiknek magas a nátrium szintje. Mindez azt eredményezi, hogy az egészségtelen zsír könnyen lerakódik a has tájékán. 
Egészségügyi problémák
A hasi zsír kialakulását okozhatják még különböző egészségügyi problémák is. Az emésztéssel kapcsolatos betegségek, a kardiovaszkuláris betegségek, a hormonzavar, mint a Cushing szindróma, mind okozhatják a hasi elhízást. Néha bizonyos gyógyszerek, mint a szteroidok, amiket bizonyos speciális kezelések során használnak, szintén eredményezhetnek hasi elhízást. 
Genetikai hajlam
Egy személy öröklött elhízásának kórtörténete szintén fő oka lehet a hasi elhízásnak. Sokaknak genetikai hajlama van az e fajta elhízásra. 
Számos életmód változtatást kell eszközölni és követni a szigorú javallatokat, hogy a hasi zsír el tudjon égni. 
Állandó testmozgás
A napi szintű edzés felgyorsítja az anyagcserét és égeti a zsírt. Egy órányi gyaloglás, vagy a kondizás, az aerobik és a jóga mind-mind olyan egyszerű technikákat használó mozgásformák, amik égetik a zsírt, csökkentik a belső szervekre rakódott zsírt, amik a bőr és a hasfal közé rakódtak le. A gyaloglás tehát kiváló zsírégető, míg az intenzív sportolás során elsősorban keményítőt, illetve cukrot égetünk.
Étkezzen úgy, hogy vékonyabb legyen
Az étrend meghatározó. A megfelelő étrend hosszadalmas folyamaton át hozhatja meg a karcsúságot és az egészséget. Egyen sűrűn, de kisebb adagokat fogyasszon a teljes, emésztőrendszert megterhelő, nagy adagok helyett.
A magas kalóriatartalmú ételeket helyettesítse tápanyagban gazdag ételekkel, amik egészségesek, energiát adnak. Kerülje az olajos és egészségtelen gyorsételeket, mint a chips, sütik, édességek és helyettesítse inkább őket salátával, vagy friss zöldséggel és gyümölccsel. 
Igyon sok vizet
A víz a legjobb gyógyszer. Ahelyett, hogy szénsavas üdítőket vagy energiaitalokat fogyasztana, helyettesítse őket vízzel. A víz tisztítja a szervezetet és kihajtja az összes méreganyagot, illetve karcsún és hidratáltan tartja szervezetünket. 
Küzdjön meg a stresszel
A stresszel való megküzdés tanulható és segít a kóros elhízás gyógyításában. A stressz só és cukor utáni sóvárgást idéz elő. Ha megtanuljuk kezelni a szorongást és relaxálunk, akkor a nyugalmunk megszünteti a kiváltó okokat és segít megtartani az egészséges életmódot.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog