Az aszalt szilva bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 12 pontban

Egy új tanulmány szerint naponta 10-12 szem aszalt szilva visszafordítja a csontritkulást a menopauza (változókor) után lévő nőknél.
Az aszalt szilva gazdag rostokban, A-vitaminban és kitűnő antioxidáns-forrás, ami kiegyensúlyozza a vércukor szintet. Az aszalt szilva minden fontos tápanyagot tartalmaz, amire a csontoknak szüksége van, sőt, még a tejnél többet is.

Az aszalt szilva egészségre gyakorolt jótékony hatása

A rostok és a benne lévő cukor féleség enyhítik a székrekedést.
A magas antioxidáns tartalma miatt az aszalt szilva védi a szívbetegségektől.
Az aszalt szilva sok káliumot is tartalmaz, ami csökkenti a vérnyomást.
Gazdag A-vitamin forrás.
Erősíti a csontokat, nőknél pedig megakadályozza a csontritkulás kialakulását.

Az aszalt szilva bőrre gyakorolt jótékony hatása

Az aszalt szilva sok béta-karotint és A-vitamin tartalmaz. Az A-vitamin létfontosságú az erős és egészséges bőr felépítésében és jobb látást biztosít.
Ez a gyümölcs kiválóan hidratálja az emberi bőrt. Azok, akiknek rendkívül zsíros vagy száraz bőre van, kipróbálhatják az aszalt szilvás arcpakolást, ami puhává és simává teszi, illetve revitalizálja a bőrt.
A pattanások eltüntetése és számos más bőrprobléma felszámolása is az aszalt szilva jótékony hatásának köszönhető.
A gyümölcsben lévő erős antioxidánsok védik a bőrt a szabadgyökök által okozott kártól és lelassítják az öregedési folyamatot.

Az aszalt szilva hajra gyakorolt jótékony hatása

Számos más olyan anyaggal keverve, amelyek jó hatással vannak a hajra, az aszalt szilva egészségesebbé teszi a hajat.
Akiknek hullik a hajuk, azoknak gyakran azt tanácsolják, fogyasszanak aszalt szilvát. Magas vastartalma miatt ugyanis ez a gyümölcs megszünteti a hajhullást, és serkenti az új hajszálak növekedését.
Továbbá, a magas vastartalomnak köszönhetően az aszalt szilva olyan számos, más hajproblémára is megoldást jelent, amelyek a vashiánnyal hozhatók összefüggésbe: ilyen például a haj szárazsága, keménysége és elszíntelenedése.

Az aszalt szilva kiválasztása és tárolása

• Amikor aszalt szilvát vásárol, átlátszó csomagban lévőket keressen, így megbizonyosodhat róla, hogy a gyümölcs jó minőségű.
• Mindig azokat a gyümölcsöket részesítse előnyben, amelyek kékes-feketék, lágyak és tökéletesen penész-mentesek.
• Mielőtt kifizeti a terméket, ellenőrizze a csomagolást, hogy elég szorosan zárt-e. Ha csomag nincs elég szorosan bezárva, az aszalt szilvában található nedvesség elpárologhat. A csomagon a hozzávalókat is figyelmesen olvassa át. Ne vásároljon olyan aszalt szilvát, amely tartósítószereket (mint például szulfátot) tartalmaz.
• Az aszalt szilvát hideg, sötét helyen tárolja. Ha dupla annyi ideig szeretné tárolni, fontolja meg, hogy hűtőbe teszi a gyümölcsöt.
• Minden használat után ne felejtse el gondosan lezárni a csomagolást.

Felhasználási tippek (Főzés/fogyasztás)

Főzés:
• Főzés előtt nem sokkal áztassa be az aszalt szilvát vízbe vagy gyümölcslébe, így kevesebb ideig kell majd főzni.
• Tartsa észben, hogy a teljesen száraz aszalt szilva nem megfelelő a gyors főzéshez, ezért alacsony hőmérsékleten főzze. A gyors főzéshez inkább félig száraz aszalt szilvát használjon.
• Ha a felhasználni kívánt aszalt szilva túlságosan száraz, használat előtt néhány percig áztassa őket forró vízben.

Fogyasztás:
A porrá zúzott aszalt szilva kitűnő ízt ad a vajnak és a zsírnak, és édesebbé teszi az eredeti receptet. Az aszalt szilva kiváló a húsokhoz és a magas keményítőtartalmú zöldséges ételekhez. Az aszalt szilva viszont olyan ételekhez is finom, mint a leves, ragu és kompót. A párolt aszalt szilva nagyszerűen kombinálható párolt rozmaringgal. Aszalt szilvát a palacsinta tetejére is tehet, vagy más aszalt gyümölcsökkel és csonthéjasokkal (dió, mogyoró) is keverheti.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog