Horváth Éva biztosra megy

Horváth Éva nem is kívánhatott volna szebbet a tavalyi év lezárásaként, mint amikor kiderült, hogy babát vár. A csinos kismama azóta igyekszik kicsit lelassítani az élettempóján, hiszen rendkívül fontos számára, hogy terhessége minden pillanatát megélhesse. Különösen úgy, hogy tudja, nem ő a legfiatalabb kismama, s bizonyos kromoszóma-rendellenességek valószínűsége a kor előrehaladtával nő.
"Amikor kiderült, hogy kisbabát várok, nem volt kérdés, hogy az első pillanat­tól kezdve mindent elkövetek azért, hogy minden rendben legyen vele" – kezd­te Hor­vát­h Éva. "Így amellett, hogy – tőlem egyáltalán nem megszokott módon – egy kisebb raktárt halmoztam fel otthon vitaminokból, mostanában az egész éjszakai alvás után simán ráhúzok még napközben is néhány óra szunyókálást" – folytatta a kismama.

"Tudatosan odafigyelek, hogy minden olyan vizsgálatra is elmenjek, ami a modern tudománynak köszönhetően rendelkezésre áll. Ilyen pél­dául a Down-szindróma kiszűrésére is alkalmazott PrenaTest, amely kockázatmentesen, már egy egyszerű anyai vérvétellel elvégezhető. Szerintem megéri odafigyelni, ez nem korfüggő, hanem mindenkinek ajánlott, aki kisbabát vár. Ha huszonévesen készülnék az anyaságra, akkor is ugyanilyen elővigyázatos lennék "– tette hozzá Horváth Éva, aki a Czeizel Intézetbe látogatva arról is képet kapott, hogyan fejlődik a kicsi a pocakjában. Természetesen mindent rendben ta­láltak.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog