Nem tudják teljesíteni Klapka György végakaratát

Édesanyja mellett szeretett volna végső nyugalomra térni a szerdán elhunyt Klapka György – tudta meg a Blikk az üzletember fiától, ifjabb Klapk­a Györgytől. Úgy tűnik azonba­n, hogy a család csak részben tudja teljesíteni a kívánságot.
Jelenleg is folyik Klapka György temetésének szervezése, amit özvegye, Kiss Mária intéz. A legendás üzletembert otthonában, alvás közben érte a halál. A családnak a gyász ellenére is intéznie kell a búcsúztatást, és mint kiderült, nem minden megy zökkenőmentesen.

A Blikk Klapka György unokaöccsétől, Répás Lajostól tudta meg, hogy az elhunyt édesanyja, Bilicska Mária mellé akart temetkezni. Mindezt az Aranyember első házasságából származó fia, ifj. Klapka György is megerősítette.

"A nagyi a fenti ravatalozó mellett nyugszik, édesapám azt kérte, hogy őt is oda, mellé temessük. Nemrég beszéltem Marikával, és sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy ezt a kívánságát nem tudjuk teljesíteni" – árulta el lapunknak Klapka legidősebb gyermeke, akinek édesanyja belehalt a szülésbe. Édesapjával később közös üzletbe is kezdtek.

"Sokan lesznek majd a temetésen, ahhoz pedig túl kicsi a fenti ravatalozó, hogy elférjünk, ezért muszáj lesz a lentiben megtartani a ravatalt. A Farkasréti viszont egy hatalmas temető, és olyan nagy a távolság a nagyi sírja és a lenti ravatalozó között, hogy azt az idősek nem tudják megtenni, így pedig képtelenek lennénk az utolsó útjára kísérni őt" – magyarázta ifjabb Klapka György. Mint mondja, a szervezés jelenleg is zajlik, és ha nem tudják kiküszöbölni a nagy távolság okozta nehéz­séget, akkor a legendát nem tudják édesanyja mellé helyezni. Más kívánsága is volt Klapkának. "Azt szerette volna, ha cigányzene szól a temetésén, és nem hamvasztják el a testét, hanem hagyományos temetést kap. Ezeket a kéréseket a végakarata szerint teljesítjük" – tette hozzá.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog