Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Tippek, ha nem eszel elég rostot

A rostok igen fontos összetevői az egészséges táplálkozásnak. 
A rostok okozzák a teltségérzetet, nekik köszönheted, hogy nem éhezel meg olyan hamar például egy teljes kiőrlésű szendvicsből készült, zöldséget is bőségesen tartalmazó szendvics elfogyasztása után, de emellett felelnek az emésztésed, alacsony koleszterinszinted, normál vércukorszinted fenntartásáért is. Íme, néhány példa, mivel növelheted a rostbevitelt:

- búzakorpa, zabkorpa

Gyakorlatilag a búzaszem héja, de a szem középső, úgy nevezett aleuron rétegét is tartalmazza, nagyon jó magnéziumforrás. Teheted narancslébe, tejbe, kefírbe, de talán jogurtban a legkellemesebb. Egy kanál elég is egy pohárhoz.

- chia mag

Fénykorát éli ez a „superfood”, egyre több helyen lehet találkozni vele. Nagyon jó omega-3 forrás, ami folyadékban akár 10-12-szeresre is megdagadhat. Isteni puding készíthető belőle, ne hagyd ki!

- hajdina

Alternatív gabonaféle. Rizs, akár a barna rizs helyett fogyaszd, köretként. Kalóriatartalmuk közel azonos, azonban a hajdina magasabb rosttartalma miatt sokkal lassabban szívódik fel, tovább okoz teltségérzetet, ezáltal a fogyást is elősegíti.

- útifű maghéj

Elsősorban a gluténmentes kenyerek „ragasztóanyagaként” ismert, de a búza, vagy zabkorpához hasonlóan bármilyen ételbe teheted, ezáltal sokkal laktatóbb lesz a túrókrémed, vagy joghurtod is.

- lenmag

Szintén magas az omega-3 tartalma, így különösen azoknak érdemes tartani a konyhaszekrényen, akik nem kedvelik a halakat. Fogyaszthatod salátára szórva, de pehelyként akár süteményeket is tuningolhatsz vele.

Egy dologra azért érdemes odafigyelni, bármelyiküket is válaszd az étrended színesítésére: mindig fogyassz elegendő folyadékot melléjük, hogy elkerüld a székrekedést.

Nincsenek megjegyzések