Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A boldogság illata

Kutatások szerint, az emberek nem csak a negatív érzelmeiket, félelmüket kommunikálják verejtékük „szagával” egymás felé, de a boldogságot is képesek illatokkal kommunikálni a világ felé.
A boldogságot sugárzó verejtékmolekulák, ideálisan párosíthatóak a kedélyállapotunknak, hangulatunknak megfelelő parfümmel. Ugyanis vannak olyan aromák és illatok, melyektől garantáltan jobban érezzük magunkat, melyeknek különleges illata magával ragad bennünket. Az illatos parfümök minden esetben boldogságot közvetítenek, csak meg kell találni a számunkra kedvezőt- írja a marmalade.hu.

Egy kellemes emlék...

A boldogság illatához általában olyan illatokat társítanak az emberek, melyek valamiféle kellemes emléket idéznek. Az emberek jelentős része előnyben részesíti az édes illatokat,mint pl. a gyümölcsök, virágok, citrusfélék esszenciái, melyek kellemes érzéseket váltanak ki mindenkiből, aki megszagoltja őket, Az eper egyesek szerint, azon túl, hogy az egyik legkedveltebb illat, javítja koncentrációnkat és éberségünket.

A legkedveltebb parfüm alapanyagok

A másik leggyakoribb parfüm alapanyag a levendula. A levendula intenzív illata nyugalommal tölti el az embert, javítja a kedélyállapotot, és segít a relaxációban is. Stresszes időszakban mindenképpen érdemes levendula illatú parfümöt, vagy illóolajat használni.

A citrusok aromái, bárhol képesek pozitív hangulatot varázsolni. A citrom illata szorongásgátló, nyugató hatású. Mivel a tisztasági szerek, légfrissítők jelentős része citrom, illetve citrusféle illatú, így nem csak a nyugalommal, de a tisztasággal és megújulással is összeköthető.

Az édes illatok bizonyítottan csökkentik a szorongást, a stresszt, és kellemes érzéssel töltenek fel minket. Ha kedélyállapotod mellett önbizalmad is felturbóznád, válassz vanília illatot.

A virágokat a gyógyászat különféle ágazataiban is előszeretettel használják, gondoljunk csak egyes gyógynövényekre vagy, a Bach-virágterápiára. A megfelelő virág kiválasztása nem könnyű feladat, de garantálan talál mindenki olyat, mely illata, a számára legmegfelelőbb és mely hatására szétárad testében a boldogság érzése. Melyek hatására egész lényét átjárja a béke, a nyugalom, és a harmónia.

Gyógyító illatok...

A terápiás kezelések során, a jázmint előszeretettel alkalmazzák antidepresszánsként. Édes illata jelentős mértékben javítja a kedélyállapotot, emelett pedig kiválóan oldja a felgyülemlett feszültséget és stresszt. Vannak olyan illatok, melyekbe az utcán is könnyedén beleütközünk, melyek az emlékezőképességünkre hatnak. Felidéznek olyan emlékeket, amik a boldogság érzetét okozzák testünkben. Ilyen lehet a frissen vágott fű, az eső illata, nyáron a naptej, a vattacukor, esetleg egy gyümölcs vagy étel. Valamint karácsony közeledtével a fenyőillat. A fenyő ugyanis, nem csak az ünnepek emlékét idézi fel, de a depresszió ellen is kiváló, ugyanis megnyugtat, enyhíti a szorongást és a nyugodt alvást is garantálja.

Nincsenek megjegyzések