Melyik mozgás való neked?

Az egészséges élet és a szép test kulcsa a megfelelő étkezés és a rendszeres mozgás – számos mozgásforma és gyakorlat létezik, de nem biztos, hogy mind nekünk való - írja a napidoktor.
Valamennyi mozgásforma és gyakorlat hatékony – de minthogy van, aki jobban kedveli az aerobikot a futásnál, vagy egy zumbát a kondigépeknél, személyfüggő, milyen típusú mozgás a leginkább nekünk való. Olyan sportot válasszunk, amelyiket élvezni is tudjuk, hiszen úgy sokkal könnyebb a zsírégetés.

Fontos hozzátenni: a rendszeres sport legyen kiegészítve egészséges táplálkozással, mert a kiváló edzésterv önmagában nem elég. Íme a mostanság nők körében legnépszerűbb mozgásformák, melyek közül nem egy nemcsak a testet, de a lelket is edzi, sőt megnyugtatja.

Alizetics

Nagyon sokan szeretik ezt a mozgásformát, mely erőlködés nélkül erősíti, formálja, nyújtja a testet, erősödnek az izmok, és közben relaxálunk is. Feltalálója Szepesi Alíz.

A mozgások lassúak, kiválóak azok számára, akik elméjüket is szeretnék megnyugtatni, miközben erősítik a testüket. Igen hatékony sport, amely az ízületeket sem terheli. Testtartásunk javul, vonalaik lassan szépülnek, izmaink erősödnek. Különösen jó azoknak, akik nem kedvelik a „túlságosan izzadós” sportokat.

Fittness

A fittness kifejezés többféle sportot is magába foglal: gimnasztikát, atlétikát, bokszot – megerőltetőbb, mint a Pilates. Fejleszti, határozott vonalat ad az izmoknak, javítja a tartásunkat, jót tesz a vérkeringésnek és gyorsabban égetünk kalóriát. Többnyire konditeremben végzik, ezért ha olyan típusok vagyunk, aki szeret oda járni, ez a nekünk való sport.

Jóga

Azoknak, akik szeretnék megteremteni a test és a lélek egyensúlyát, tökéletes választás ez a mozgás. A jóga több mint egy sport, inkább egy életstílus, mely különböző testtartásokat kombinál a meditációval. A tartásokat (aszanákat) szakértő segíthet elsajátítani – érdemes jóga órákra járni vagy jógatanár segítségét kérni. A jóga visszaállítja testünk rugalmasságát és valamennyi izmunkat megerősíti, általános jó közérzetet és erőnlétet biztosít.

Spinning

A spinning egy megerőltetőbb sport. Igen jó kalóriaégető, egy edzés alatt 500 kalóriát is égethetünk vele. A gyakorlatokat speciálisan kialakított biciklin végzik, a sprint tekerést a lassúbbal váltakoztatja. Erősíti az egész testet és kardio-gyakorlat is, hiszen felgyorsítja a szívverést, jót tesz a vérkeringésnek – a szívproblémákkal küzdőknek nem javasolt. Erőkifejtést követel, így leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik az efféle sportot. A népszerű női mozgások között megemlíthetjük még az úszást, a kick bokszot, a zumbát, a step aerobikot és a teniszt is.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog