4 furcsa trükk, hogy könnyebb legyen a fogyás - a harmadikrara biztos nem gondolnál

Ezt próbáld ki, mikor már semmi nem segít 
Az étrendeken és a rendszeres testmozgáson túl is tehetünk az előnyösebb alakért. A life.hu szedte csokorba azokat a különös tanácsokat, amelyek egy kicsit könnyebbé teszik a fogyókúrás napokat.

1. Tegyél tükröt az étkezőbe.

Elsőre talán furcsának tűnhet, pedig nem is rossz ötlet tükröt tenni az étkezőasztalhoz. Így nem tudsz elbújni önmagad elől. Pontosan látod, hogy miből és mennyit eszel meg, és folyamatosan figyelmeztet arra, hogy ne is habzsolj. Egy tanulmány szerint azok, akik ezt a technikát alkalmazták, egyharmaddal kevesebbet ettek.

2. Fotózd le, amit megeszel.

A fotók készítése szintén egy visszacsatolás a számodra arról, hogy mit is eszel. Sőt, ha már alapvetően tudod, hogy le fogod fotózni az ételedet, ami lehetőséget ad arra, hogy fülön csípd saját magadat, akkor már eleve el is kerülöd a helyzetet, hogy olyan alapanyagokból állítsd össze az ételedet, amire a szíved mélyén egyáltalán nem lennél büszke. Úgyhogy telefonokkal elő, és jöhetnek a kajafotók!

3. Használj vaníliás illatú gyertyát.

Ez szintén egy nagyon furcsa ötlet, de próba szerencse. Egyes kutatók szerint a desszert utáni étvágyat csillapítja, ha étkezés után meggyújtasz egy vaníliás illatgyertyát. Egy 160 önkéntesből álló felmérés eredménye szerint az illatgyertyát használók átlagosan 4 kilótól szabadultak meg az édességről való lemondás sikeressége következtében.

4. Tévézz kevesebbet.

Ki ne szeretne a tévé előtt a kanapén vagy egy kényelmes fotelben elterülve vacsorázni vagy esetleg csak úgy nassolgatni? Ezzel azonban két fő probléma is van. Egyrészt nem kontrolláljuk az étel mennyiségét, másrészt többnyire akkor sem hagyjuk abba az evést, ha már jóllaktunk. De ha nem tévé előtt eszünk, illetve már jóllakottan ülünk le elé, akkor is hamarosan újra ételt fogunk venni a kezünkbe, mert a tévézés megkívánja. Ezért ha lehet, kerüld a sok tévézést, keress inkább aktívabb programokat.

Forrás: life.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog