Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Az Omega billentyűse, Benkő László nem fél a haláltól

Kivizsgálásról kivizsgálásra jár Benkő László.
A legendás Omega billentyűsénél azt próbálják megállapítani orvosai, rosszindulatú daganatos betegség támadta-e meg a szervezetét.

A zenész a Blikknek elárulta, felkészült a legrosszabbra, de bízik abban, hogy a végső, pontos diagnózis hallatán még nem kell számot vetnie az életével.

– Az biztos, hogy daganatom van, csak azt nem tudják még, jó- vagy rosszindulatú – kezdte a szokásos, életvidám hangján Benkő. – Felkészültem a legrosszabbra, de nem félek a haláltól. Alkatilag alkalmatlan vagyok erre, elfogadom, ami jön. Tudom, előbb-utóbb számot kell vetnem, de az utóbbi időben sokat filozofáltam, melyik a rosszabb: tiszta elmével megélni, hogy leépül a test vagy egyik pillanatról a másikra meghalni. Nos, nem akarok szenvedni, inkább menjek el gyorsan. A családomat és a barátaimat sem akarom kitenni annak, hogy lássák a leépülésemet.

Az Omega alapítója jelenleg képtelen úgy élni az életét, ahogy szeretné. Szerdán a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány által létrehozott díjat adta volna át zenésztársaival, ám az eseményt lemondták a szervezők az állapota miatt. Korábban pedig karrierje során először fellépést is lemondott.

Az Omega zenésze a pontos diagnózisra vár, hogy megtudja, milyen daganata van /Fotó: Grnák László
– Kivizsgálásokra kell járnom. Már nem is tudom, mennyi tesztet végeztek el rajtam, de az orvosok tudják a dolgukat és jót akarnak. Jó kezekben vagyok – jelentette ki Benkő, nem is tagadva, kimerítik a vizsgálatok. – Kedvesek hozzám, éjszakára hazaengednek, nem kell a kórházban aludnom. Ez azért nagy könnyebbség, mégiscsak itthon érzem magam a legjobban.

Nemcsak a rajongók, a billentyűs zenésztársai is megrémültek a hír hallatán. Az Omega énekese, Kóbor János (74) 1962 óta zenél együtt Benkővel, és nem is tagadja, hogy megviseli barátja betegsége. Reménykedik, nem kell többször színpadra állnia nélküle.

– Megijesztett, ami Lacival történt. Ebben a korban sajnos már számolni kell azzal, hogy bármi történhet, lekopogom, nekem szerencsére semmi bajom nincs – mondta Kóbor.

– A németországi fellépésünk jól sikerült, Laci is bírta a megpróbáltatásokat. Persze nem volt egyszerű neki, 2500 kilométert utaztunk, de megszoktuk a jövés-menést. Nyárra is sok fellépést tervezünk, sőt lesz olyan, hogy egy héten több koncertet is adunk. Remélem, nem lesz baj a továbbiakban, és az orvosai engedélyével velünk tarthat.

Érte is koncerteznek a társai

A legendás zenekar idén ünnepli fennállásának 55. évét. Az Omega zenészei hatalmas turnéra készülnek az esztendőben, természetesen Benkő Lászlóval a színpadon.

– Szeretnénk minél több koncertet adni, de a legfontosabb, hogy a közönség örüljön nekünk, no meg persze, hogy Laci tökéletes állapotba kerüljön és ott lehessen mellettünk – árulta el Kóbor János.

Forrás: blikk.hu

Nincsenek megjegyzések