Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Fehérje miatt alakulhat ki a gyermekkori ekcéma

Egy friss kutatás szerint a filaggrin nevű fehérje okozhatja a gyermekkori ekcéma kialakulását – mondta Körmendy Miklós, a Szent Imre Kórház vezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Körmendy Miklós elmondta, az ekcéma egy gyűjtőfogalom a nem fertőző bőrgyulladásokra, amelyeket irritáló anyagok is kiválthatnak - írja a napidoktor.

“Az ekcémának van öröklődő típusa, de sok anyag miatt is kialakulhat irritáció, mint például fémek vagy vegyszerek. Magyarországon minden 5. gyerek örökli ezt a betegséget. Régóta keressük az okát, amiért kialakul a betegség, és bár most felfedezték ezt a fehérjét, ez még csak egy része a kirakósnak. A filaggrin nevű fehérje nagyban hozzájárul a bőr védőgátjának, amely a külső hatások ellen véd, hibáihoz” – árulta el Körmendy Miklós.

A Newcastle University kutatói most arra jöttek rá, hogy a filaggrin nevű fehérje “meghibásodása” okozhatja, hogy a bőrszárazság ellen védő réteg nem működik megfelelően – mondta el az orvos, hozzátéve, a felfedezés előrelépést jelenthet a terápiában, ugyanis felmerülhet a fehérje helyettesítésének lehetősége is.

A gyermekkori ekcémát a gyerekek nagy része kinövi, ám sok felnőttnek vannak visszatérő tünetei, ami a gyermekkori betegségnek tulajdoníthatók.

Az anyatejes csecsemők valamennyire védettek a gyermekkori ekcéma ellen, ám gyanakodhatunk, ha a baba bőre a hajlatokban, az arcon kiszárad, kipirosodik. Sajnos a hajlamot elmulasztani nem lehet, de a tünetek enyhítésére már több módszer létezik.

Nincsenek megjegyzések