Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hájgyilkos növények az erkélyről. Megtermeltem és keményen olvadtak le rólam kilók

Elképesztő, de bejött! Nevelj te is olyan növényeket, ami hamar terem és remekül illik a vitamindús, de kalóriaszegény étrendedbe.
Kell néhány mélyebb, világos műanyag cserép, pár balkonláda, virágföld, tápoldat, néhány szamócatő és két tasak céklamag. Nem csak finom és egészséges terményeket nevelhetünk, de erkélyünk dísze lesz a fehér virágú, szamóca és a vöröses zöld levelű cékla.

Szamóca, amit a legtöbben tévesen epernek neveznek:

Érdemes a folytontermő és már leveles, akár virágos tövekből vásárolni. Szükségük van legalább 20 centi mély talajra. Egy cserépbe legfeljebb 2 szamócatő kerüljön. Úgy válasszuk meg élőhelyüket, napi 8 óránál hosszabban ne érje a napsugár őket. Ne öntözzük túl, de talaja sose száradjon ki. Tápoldatozzunk 1-2 hetente, amikor már a terméseket neveli.

Cékla:

A balkonládában nem termesztünk óriási zöldségeket a hagyományos céklamagokból. Inkább olyan bébicékla méretűen fogjunk majd kiásni őket a talajból. (Vagy vásároljunk bébicékla magot).Vessünk 2-3 centi mélyre és ugyanilyen távolságra a magokat. Nem ügy, ha kicsit sűrű lesz a vetemény. Öntözzük úgy, hogy mindig nedves legyen a talaja. Jól bírja a napfényt, de félárnyékban is gyorsan növekszenek a céklarépák. Az első apró céklákat már 4-5 hét után kiemelhetjük. Így a ritkítást is elvégezzük és máris kerülhet a konyhába a zöldség. Egy láda vetemény hetekre ellátja a családot egyre nagyobb és nagyobb fejű céklával.

Mi lesz velük télen?

Az szamóca cserepét bugyoláljuk be, a növény takarjuk le, így áttelelhet az erkélyen. Jó módszer egy világos, de hűvös előszobába vinni a fagyos időszakra. A céklát a fagyok előtt szedjük fel és tároljuk a kamrában.

Nincsenek megjegyzések