Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hizlaló frizura!

A combon és a hason lévő zsírpárnákért sokan okolják az évek múlását, a lassú anyagcserét vagy a szerencsétlen géneket. Azonban a legtöbbeknek eszükbe sem jut, hogy a problémáért talán a frizurájuk a felelős - írja a napidoktor.
Azok a nők, akik sok időt töltenek a hajuk formálásával, nehezebben veszik rá magukat a sportolásra, mint azok, akik frizurája könnyebben kezelhető – figyelmeztetnek amerikai orvosok. Regina Benjamin, az amerikai hadsereg egészségügyi főparancsnoka szerint ez azzal magyarázható, hogy a legtöbb nő ilyenkor fél, hogy tönkremegy a haja. „Gyakran hallom, hogy egyes hölgyek azt mondják, azért nincs kedvük aznap mozogni, mert nem szeretnék összeizzadni a frizurájukat. Ez persze gyakran csak kifogás: nincs ínyükre a sport, és a hajuk erre megfelelő indok.”

Dr. Benjamin szerint a fő probléma abban rejlik, hogy sok nő rengeteg pénzt és energiát öl a megfelelő frizurába. A mozgás és az izzadás mindezt könnyen tönkreteszi, ezért egyszerűbbnek látják a sport elkerülését.

Daniel Caceres, a Trevor Sorbies szalon munkatársa szerint ez egy igen elterjedt probléma: „Ha tudjuk, hogy a hosszú hajunk hamar megizzad, könnyen lemondunk az edzésről. Aki előzőleg beszárította a haját, nem szívesen borzolja össze, hiszen azzal tönkreteszi az egészet.”

A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány munkatársa, Dr. Emma Williams szerint az egyetlen megoldás, ha találunk olyan mozgásformát, amely kíméli a frizurát. Ilyen lehet egy könnyű séta vagy a házimunka. Igaz, ez sem egyértelmű mindenkinek. 1999-ben például az akkori brit megbízott miniszterelnök, John Prescott és felesége autón tették meg a szállodájuktól a munkáspárti konferencia helyszínéig tartó kevesebb mint 300 méteres utat – állítólag azért, hogy óvják az asszony hajkölteményét.

Nincsenek megjegyzések