Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hölgyek, figyelem: így lesz tökéletes az alapozás - tuti tippek sminkeléshez

Ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen árnyalatú alapozót használjunk, vagy nem sikerül mindig egyenletesen felvinni az arcbőrünkre a kozmetikumot, akkor a következő tippek nagy segítségünkre lehetnek.
Ellenőrizzük a különbséget!

Az arcbőrre felvitt alapozónak teljesen láthatatlanná kell válnia, azaz ha tükörbe nézünk, nem szabad észrevennünk a különbséget bőrünk és az alapozó között. Éppen ezért vásárlás előtt ne a csuklón vagy a kézfejen próbáljuk ki a kozmetikumot, hanem az állunkon vagy a nyakunkon, majd fogjunk egy tükröt és természetes fénynél ellenőrizzük az alapozó árnyalatát.

Válasszuk a legjobbat!

A legjobb alapozók sárgás tónusúak, a szakemberek szerint ugyanis bőrtípustól és bőrárnyalattól függetlenül ez a szín a legelőnyösebb.

Fontos a fény!

Figyeljünk arra, hogy az alapozót mindig természetes fénynél vigyük fel, ugyanis a lámpafény miatt bőrünk sárgásabb árnyalatú lesz, ami megnehezíti a tökéletes alapozást.

Kezdjük a homloknál!

Fontos, hogy alapozás előtt tisztítsuk meg és hidratáljuk a bőrünket. Mindig a homloknál kezdjük az alapozást, ezután jöhet az orr, az áll és az arc környéke, ha elkészültünk, akkor várjunk néhány másodpercig, amíg a kozmetikum beszívódik.

Óvatosan ütögessük

Az ujjbegyünkkel vigyük fel az alapozót, könnyedén nyomkodjuk, óvatosan ütögessük a bőrünkbe. A szemhéjunkról és az áll alatti részről se feledkezzünk meg, ezeket a területeket is kenjük be alapozóval, a felesleget pedig egy nedves szivaccsal töröljük le.

Próbáljuk ki!

A folyékony alapozókat könnyű felvinni, ezek erősen fednek, mégis természetes hatást biztosítanak. Zsíros bőrhöz válasszunk olajmentes készítményt.

Gyorsan, gyorsan!

Ha sietnünk kell a smink elkészítésével, akkor használjunk alapozóstiftet, amely alapozóként és fedőfestékként egyaránt alkalmazható. Érdemes tudni, hogy bár a készítmény jól fed, ám elég zsíros, ezért inkább kerüljük, ha bőrünk hajlamos a zsírosodásra.​

Nincsenek megjegyzések