Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Miért csodaszer az ecet?

Kevés dolog van, amire az ecet ne lenne jó. Kiváló ételízesítő és a vízkő elleni harc egyik leghatékonyabb fegyvere. És van egy sor további haszna és előnye is - írja a hazipatika.
Az ecet az ember egészségére áldásos hatással lehet. Már nagyanyáink idejében is a házi patika egyik legfontosabb eleme volt. Az ecet a fejtetőtől (korpa elleni küzdelem) az egész testen át (kiváló bőrápoló hatású) a talpig (gombás fertőzések) kiválóan alkalmazható.

Noha a rák megelőzésnek nincs tökéletes módszere, az almaecet például segíthet a halálos betegség elleni küzdelemben. Szintén alkalmazható almaecet a többnyire 40 év felett kialakuló 2-es típusú diabétesz elleni harcban is, ugyanis mint azt az Arizona State University kutatói megállapították a vércukor szinten tartásához is képes hozzájárulni. A fogyókúrázóknak is jó barátja, hiszen segít a megfelelő súly megtartásában. Akik vérnyomásproblémákkal küzdenek, szintén elővehetik az almaecetet.

Az vörösborecet egyik legjobb tulajdonsága, hogy ugyanolyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a vörösbor, de az alkohol káros hatásaival esetében nem kell számolni. Emésztést elősegítő hatása mellett a szívpanaszokra is kiválóan alkalmazható. Mindemellett az allergiás tünetek kezelésében, a fogfájás, a leégés vagy a torokgyulladás okozta kellemetlen tüneteket is enyhíti.

Mint említettük az ecet nem csak belsőleg, külsőleg is alkalmazható, nem csak a saját bőrünket, hanem a háziállatokét is egészségesen tarthatjuk a segítségével.

Nincsenek megjegyzések