Presser Gábor kilenc gyerekkel is elbír - Virtuózok 2017

Az első pillanatban úgy tűnt, hogy nehéz dolga lesz Persser Gábornak, mert a kilenc kis virtuóz félénken fogta a hangszerét az első próbákon. Aztán belelendültek az előadásba.
A Virtuózok 2017-ben is sok tehetséges gyereknek adott lehetőséget, hogy megismerje őket az ország. Eleinte talán nyuszinak tűntek a kicsik a próbákon, de bebizonyították, képesek felnőni a feladathoz, és bármilyen zenekarban megállják a helyüket. 

Presser Gábor volt a vendége a Virtuózok múlt heti adásának, ahol kilenc gyerekkel és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral együtt adták elő a Padlás című musicaljének legnagyobb sikerdalát, melyen nemzedékek nőttek fel, a Szilvásgombócot.

„Ehhez nagyon nagy kedvem volt. Pláne, amikor eszembe jutott, hogy itt a Szilvásgombóccal érdemes lenne foglalkozni. Nagyon klasszak voltak a próbák én nagyon élveztem” – mesélte a 68 éves Presser, akit a gyerekek hamar a szívükbe zártak. Ahogy az egyikük fogalmazott: Gábor bácsi nagyon jó tud magyarázni, rögtön megérti az ember.

„Lépésről lépésre hallatszott, hogy a gyerekeknek milyen lelki erejük van, hogy micsoda adottságaik vannak. Egy pillanatig nem remegett a vonó a kézben, amikor beült a Liszt Ferenc kamarazenekarba játszani.”

A megilletődés hamar elmúlt, a zene azonnal feloldott minden gátlást a próbák alatt. Presser elmondása szerint ő élvezte a legjobban a közös munkát, amit a legjobb szándékkal sem lehet munkának nevezni, csakis élvezetes örömzenének. Az előadás frenetikus sikert aratott a nézők körében.


Forrás: NLCafé.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog