Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Sokkal jobb, mintha borotválnád a lábad! Így készíthetsz cukorgyantát házilag

Mint tudjuk, a borotválkozás a leginkább fájdalommentes szőrtelenítési mód, viszont nagyon hamar visszanő az erősebb szőr.
Ha pedig a gyantázást választjuk, akkor vagy kozmetikushoz kell járnunk miatta, vagy pedig folyamatosan vesszük a gyantacsíkokat, ami valljuk be, nem a legolcsóbb mulatság.

Létezik viszont egy olyan gyanta, aminek a beszerzéséhez ki sem kell lépnünk a házból, mivel el tudjuk készíteni házilag. Ez pedig a cukorgyanta.

Nem fájdalommentes, de sokkal kíméletesebb a bőrhöz, mint a boltokban kapható társai.

Három hozzávalóra lesz szükségünk az elkészítéséhez:

400 gramm kristálycukor
0,5 dl frissen facsart citrom leve
0,5 dl víz

Elkészítés lépései:

Alaposan összekeverjük a három hozzávalót, majd magas hőfokon elkezdjük összefőzni őket a tűzhelyen.

Ha már arany színű a keverékünk, akkor vegyük le a tűzről, és egy kanálnyit helyezzünk belőle a hűtőbe. Ebből látszani fog, hogy jól csináltuk-e. Ha még ragacsos és nyúlós, akkor tegyük vissza a 3-4 percre a tűzhelyre, alacsony-közepes lángon.

Egy újabb teszt után, ha úgy érezzük, hogy készen vagyunk, akkor tegyük egy edénybe, majd pedig a hűtőszekrénybe.

Amikor elkezdjük a szőrtelenítést, arra ügyeljünk, hogy mindenképpen a szőr növekedésével ellentétes irányban kenjük fel a pasztát!

Megér egy pár perc szenvedést a gyantázás, mivel ha csak ilyen módszerrel szőrtelenítünk, akkor sokkal gyengébbek és vékonyabbak lesznek a szőrszálaink, valamint egy idő után ki is fognak kopni.

Nincsenek megjegyzések