Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

10 étel, ami szembeszáll a narancsbőrrel!

Kivétel nélkül, mindannyiunknak meggyűlt már a baja a narancsbőrrel!
Cikkünkben bemutatunk 10 olyan élelmiszert, ami felveszi a harcot ezzel a problémával:

Görögdinnye Azzal mindenki tisztában van, hogy sok vizet kell innunk, viszont ennünk is sok vizet kell! Erre az egyik legjobb megoldás a görögdinnye, aminek a 92%-a víz. Ezáltal hidratált lesz a bőr, valamint rugalmasabbá válik, tehát csökken a narancsbőr kialakulásának esélye.

Ananász Ez a gyümölcs többféleképpen száll szembe ezzel a kellemetlen problémával. A magas C vitamin tartalma előidézi a kollagén termelést. A K vitamin tartalma pedig a keringést javítja.

Áfonya Az anticionin és a C vitamin tartalma miatt rugalmas, feszes és gödröcske mentes lesz tőle a bőrünk. Nagy szerepe van még a kollagén termelésben is.

Tojás A tojásnak rendkívül gazdag lecitin tartalma van, aminek nagy szerepe van a sejtfal védelmében, valamint a szövetek javításában is közreműködik. Ráadásul a bőr még fiatalabbnak és egészségesebbnek is tűnik tőle.

Spenót A spenótnak igen magas az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van, emiatt nagyon hatékony fegyver a narancsbőr ellen. A benne található A vitamin is hozzájárul a kollagéntermeléshez, aminek köszönhetően kevesebb rá az esély, hogy kialakuljon a már boncolgatott probléma.

Olajos hal A hal nagyon jó aminosav forrás, amit a szervezet felhasznál a kollagén és az elasztin termelési folyamat során. Az olajos hal pedig szintén nagyon gazdag egészséges zsírok tekintetében.

Paradicsom A paradicsomban található likopin segít a bőrnek abban, hogy megakadályozza a kollagán lebomlását. Ezen kívül a likopin egy természetes napvédő anyag is, mivel felkészíti a bőrt a káros UV sugarakkal szembeni védelemre.

Lenmag olaj Kifejezetten gazdag egészséges zsírokban, amik segítenek a sejtek hidratálásában úgy, hogy a vizet a dehidratált sejtek felé irányítják.

Brazil dió Kivételesen gazdag egy bizonyos ásványban, az úgy nevezett szelénben. A szelén az egészséges bőr egyik fő támogatója: tőle lesz jobb a bőr minősége és rugalmassága egyaránt.

Fehér tea Ez a tea szintén segít a kollagén és az elasztin bomlásának megakadályozásában. Remek antioxidáns forrás is egyben, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulását.

Nincsenek megjegyzések