Teszteltük: a vízhiányos bőr megmentője

Az érzékeny, vízhiányos bőr hidratálása nem egyszerű feladat, mindenképpen szükség van külső segítségre is - a probléma nem oldható meg csak vízivással -, így nagyon fontos, hogy megtaláljuk az erre legalkalmasabb kozmetikumot.
A vízhiányos bőr valójában nem egy bőrtípus, hanem a bőr állapota, amely bármely bőrtípusnál - normál, száraz és zsíros - kialakulhat. A vízhiányt okozhatja az életmód, a külső környezeti tényezők, de a nem megfelelő bőrápoló készítmények használata is.

Vízhiányos állapot bőrtípusunktól függően alakulhat ki. Felszíni vízhiány leginkább a zsíros és a száraz bőrnél fordulhat elő. Mélyrétegi vízhiány esetében pedig nemcsak a hámrétegen, hanem a bőr alsóbb rétegeiben, az irhában és a bőralján is jelentkeznek vízhiányos tünetek. A vízhiányról leggyakrabban a színtelen, sápadt, húzódó, érdes tapintású, mitesszeres bőr árulkodik. Jó tudni, hogy a környezeti hatások miatt is lehet dehidratált és érzékeny a bőrünk, így nem árt folyamatosan odafigyelni a megfelelő ápolásra.

Mivel hasonló problémával küzdök - vízhiányos és érzékeny a bőröm -, gyorsan képbe került a Bioderma legújabb terméke - a Hydrabio Perfecteur SPF 30 -, amely kifejezetten a vízhiányos, érzékeny bőrűeken kíván segíteni. A termék azt ígéri, hogy használatával bőrünk hidratált lesz, visszanyeri természetes színét, bársonyosságát, üdeségét. Rózsaszín, púderes textúrája révén elfedi az apró ráncokat és egyenletesen ragyogóvá varázsolja a bőrt. UV/A és UV/B szűrőinek köszönhetően magas szintű védelmet nyújt a káros UV sugárzással szemben, és megakadályozza a korai bőröregedést is.  Mindezek láttán nem tudtam ellenállni, hogy kipróbáljam ezt a hidratáló krémet, főleg, hogy számomra a fényvédelem is nagyon fontos szempont az arcápolásnál.

A krémet sminkalapnak szánja a gyártó, érdemes tehát annak használni. Az elején kissé zavart, hogy enyhén fényes lett tőle a bőröm - lehet, hogy másnak pont bejön a gyöngyházfényű ragyogás -, ám az alapozó megoldotta ezt a problémát is. Vigyázni kell, mert nem visel el bármilyen alapozót: volt, amelyikkel szemcsésedést okozott. Felkenésnél figyelni kell a mennyiségre és az alapos elosztásra is - előfordult, hogy nem figyeltem, és fehér foltokban nyomot hagyott a bőrömön. A krém állagával amúgy nem volt gondom, gyorsan beszívódott (nem volt ragacsos), majd kellemesen puha lett tőle a bőröm. Felkenés után egy-két perccel már jöhetett az alapozó is. Nem okozott semmiféle irritációt, sőt az illata sem volt zavaró. Tetszik a kiszerelése is, könnyen kinyerhető belőle a maradék. Szóval, engem meggyőzött, használni fogom hosszú távon is.

Mindent összevetve bátran kijelenthetem, hogy vízhiányos bőrűeknek megváltás lehet ez a krém. Úgy gondolom, hogy aki olyan hidratálóra vágyik, amellyel a fényvédelem is kipipálható, annak jó választás lesz. Persze nem árt, ha az illető sminkel is, így az apró kellemetlenséget jelentő csillogás sem fogja zavarni.

Forrás. hazipatika.com
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog