Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

3 év börtön vár a lúgosító diéta atyjára, az is kiderül, hogy miért

A lú­go­sító diéta az utóbbi évek­ben hal­lat­lan nép­sze­rű­ségre tett szert a világ min­den táján. Ám a meg­al­ko­tó­já­nak lehet, hogy évekre bör­tönbe kell vo­nul­nia.
Robert O. Young, aki évek óta arról beszél, hogy a testben savas hatást kiváltó élelmiszerek kerülése, és a lúgosító ételek-italok fogyasztása a tökéletes egészség kulcsa, három év börtön elé néz. Tavaly ítélték el kuruzslásért, mivel diploma nélkül végzett orvosi munkát – a vádak szerint nagy valószínűséggel, egy hamis diplomákat kibocsátó “diplomagyárban” vette a papírjait.

Young lúgosító wellness-farmján rákos betegeknek is adott lúgosító kezelést, amelynek során sokszor egyszerűen szódabikarbónát adott be nekik intravénásan, miközben lebeszélte őket az orvosi kezelésről. Sajnos egyik betege sem élt tovább annál, amit az eredeti diagnózisban az orvosaik jósoltak nekik.

Vajon a lúgosító diéta is kamu?

Young azt állítja, hogy a test PH-értékét kiegyensúlyozó diéta számos egészségügyi problémát segíthet elkerülni, például megállíthatja a csontritkulást és akár a daganatokat is távol tarthatja. Épp ezért érdemes tartózkodni a savasító élelmiszerektől, vagyis a hústól, a cukortól és a gabonaféléktől. 

Bár ezekből az ételekből tényleg hasznos kevesebbet fogyasztatni (a cukor például minden szakértő szerint ártalmas eledel), a lúgosító diéta megítélése mindig is ellentmondásos volt. Egyes kutatások szerint például a fehérjében gazdag, ám szénhidrátban szegény étrend szinte egyáltalán nem változtatott a vér PH-értékén. Az viszont mindenképpen a javára írható, hogy a lúgosítónak mondott ételek, például a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása vitán felül egészséges.

Nincsenek megjegyzések