Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ez történhet a testeddel, ha nem alszod ki magad rendesen

Biztos megvan az a szörnyű érzés, mikor hiába vagy halálosan fáradt, mégis álmatlanul forgolódsz az ágyban, mert képtelen vagy elaludni. 
Talán pár órácskát mégis sikerül szundítani, de másnap reggel úgy érzed magad, mint egy zombi. Ez még a legkevesebb, ami történhet a testeddel egy ilyen éjszaka után, ennél ugyanis csak komolyabb problémákat okozhat a kialvatlanság, ami hosszú távon rendkívül veszélyes is lehet.

A bonni egyetem tanulmánya szerint már egyetlen rossz éjszaka is azt eredményezi, hogy a szívednek másnap 10%-kal jobban kell teljesítenie, mint egy átlagos napon. Hogy miért? Mert a kialvatlanság megemeli a pulzust és a vérnyomást, valamint a szervezet elkezdi ugyanazt a hormont termelni, ami akkor figyelhető meg, ha stresszes az ember.

A kutatás vezetője, Dr. Daniel Kuetting elmondha, hogy először sikerült tudományosan alátámasztani, hogy a rövidtávú alvászavar is hatással van a szívműködésre, ugyanis a vérnyomás és a pulzusszám is jelentősen megnövekedik.

Nem véletlen, hogy egy kellemetlen éjszaka után mosléknak érzed magad, a szervezeted ugyanis próbálja utolérni magát. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy elegendő mennyiségű és kielégitő minőségű alváshoz juss, hogy elkerüld ezeket a mellékhatásokat, amelyek hosszútávon nagyon meg tudják terhelni az egészséget.

Forrás: Nuus.hu

Nincsenek megjegyzések