Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ezért lett öngyilkos Lénárd Judit - A Delta első műsorvezetője 42 évesen menekült a halálba

Lénárd Judit halála 1970-ben mélyen megrázta az országot.
Lénárd Judit 47 évvel ezelőtt ezen a napon követett el öngyilkosságot. Hazánk legendás bemondónője mindössze 42 éves volt, váratlan halála pedig mélyen megrázta az országot. Senki sem tudta róla ugyanis, hogy gyógyíthatatlan beteg, mert nem beszélt erről senkinek. Kollégái szerint nagyon szerette az életet, mégis úgy döntött, hogy önkezével vet véget az életének, mielőtt a halálos kór teljesen felemésztette volna szervezetét.

Az 1928-ban született Lénárd Judit karrierjét színésznőként kezdte, az ötvenes évek folyamán pedig közel 20 előadásban bizonyította tehetségét. Ezt követően a színpadot cserélte le a képernyőre, az első bemondó nemzedék tagjaként pedig különleges személyiségével és visszafogottságával pillanatok alatt meghódította a nézőket. 

1964-ben rábízták az akkor induló Delta című műsor vezetését, 1967-ben a Kapcsoljuk című irodalmi műsor háziasszonya volt, egy évvel később pedig Rodolfóval beszélgetett a Képzőbűvészet című műsorban. Lénárd Judit kellemes hangja mellett a fegyelmezettsége is legendássá tette, felejthetetlen mosolyára pedig a mai napig szintén sokan emlékeznek még. 

Forrás: Femina.hu

Nincsenek megjegyzések