Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Nyári hajápolás, ahogyan a profik csinálják

A forró levegő szárítja, az UV-sugárzás fakítja, és a gyakori hajmosás is roncsolja a hajat. Sőt, a káros hatások összeadódnak… Hogyan ápoljuk a frizuránkat nyáron?
Sokaknak jelent bosszúságot, hogy tökéletesen elkészült frizura éppen addig tart, amíg kilépnek az ajtón - írja a napidoktor.

Nyáron fokozott odafigyelést igényel a haj, mert a meleg, a magas uv sugárzás és a sűrű hajmosás együttes hatása nagyon megviseli. A meleg szárít, az uv sugárzás fakít és roncsol a sok hajmosás sérülékennyé teszi a hajszálakat. Ráadásul a nagy melegben a hajformázók is másképp viselkednek.

„A nyári hajápolásnak alapvetően három fő szabálya van. A kíméletes hajápolás, a fokozott hidratálás és a megfelelő nyári hajviselet” – mondja Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

Kíméletes ápolás

Hanyagold a sampont! Nyáron sokkal jobban izzadunk, strandra járunk, gyakrabban kell hajat mosnunk. Tegyük ezt tiszta vízzel vagy csak egészen kevés samponnal, hogy megkíméljük a hajat a felesleges terheléstől.

Strandoláskor öblíts! Mielőtt találkozna a hajad a klóros vagy sós vízzel, öblítsd le egy zuhannyal. Ennek következtében vizesen már kevesebb klórt és sót fog a hajad magába szívni. Miután kijöttél a vízből, öblítsd ki a hajad ismét, hogy kellően megtisztítsd. Sohase dörzsöld a törülközővel, csak gyengéden itasd fel a nedvességet.

Felejtsd el a hajszárítót és a forró hajsütőket! Ha elég meleg van, nyugodtan hagyhatod, hogy a hajad magától száradjon meg, így kivéded az extra stresszt, amit a forró levegő okozna a hajszálaknak. A hajegyenesítő és göndörítő vasak pedig különösen roncsoló hatásúak, ezért hagyd meg ezeket különleges alkalmakra.

Mellőzd a hajformázókat! A különféle fixáló készítmények, waxok, hajhabok és lakkok a napsütés hatására ragacsossá válhatnak, tönkreteszik a frizurád és még szárítják is a hajad.

Használj kifésülő sprayt! Ez a legjobb trükk, amit nyáron bevethetsz. „A spray könnyen kezelhetővé teszi a frizurát, és védi a kiszáradástól, illetve a rendszeres fésülés okozta sérülésektől is. Fésülés előtt a haj teljes hosszára kell felvinni” – javasolja a szakértő.

Fokozott hidratálás

Használj sűrűbben pakolást! Legalább minden második, harmadik hajmosásnál használj pakolást a balzsam helyett. Az öblítést nem igénylő olajok és krémek is sokat segíthetnek a nedvességmegőrzésben, de minden esetben ügyelj rá, hogy csak a hajvégeket hidratáld, különben zsírossá, elnehezültté válik a frizurád.

Gondoskodj a hajad fényvédelméről! A kifésülő hajspray ebből a szempontból is remek megoldás, hiszen hővédő hatása is van.

Igyál sok folyadékot! „A vízhiány azonnal meglátszik a szálakon, márpedig a belső pótlást semmilyen külsőleg felkent ápoló termék nem tudja helyettesíteni” – figyelmeztet Lafferton Annamária.

Könnyű, nyárias frizura

Frissítsd fel a hajad vágással! A szezon elején és a végén is érdemes elmenni a fodrászhoz egy-egy frissítő vágásra. Ezáltal egészséges hajvégekkel vághatsz neki a nyárnak, amelyeket kevésbé visel meg a kivédhetetlen károsodás (bármennyire is jól ápolod a hajad, valamennyi károsodás akkor is éri). Szezon végén pedig gyorsan meg is szabadulhatsz a szálkás hajvégektől (ha rendesen ápoltad nyáron a hajad).

Ne válaszd el középen! A középválaszték és az éles oldalválasztékok is kerülendők nyáron, különben könnyebben kapsz napszúrást és a fejbőröd is leéghet.

Viselj kalapot! Védi a hajad a tűző naptól. Sőt, ha kalapot vagy kendőt teszel a fejedre, még a középválasztékot is megtarthatod…

Legyen strandálló a frizurád! Jobb mielőbb tudatosítani magunkban, hogy a párás környezetben így is, úgy is begöndörödik, kócolódik a hajunk. Semmit sem tehetünk ellene Éppen ezért teljesen felesleges álló nap igazgatni a frizuránkat. Válasszunk inkább természetesen kócos hatású hajviseletet.

Nincsenek megjegyzések