Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

13 érdekesség a ma 40 éves trónörökös hercegnőről

Egy törvénynek köszönhetően lett ő a trónörökös, fiatalon anorexiától szenvedett, két gyermek édesanyja, és megható gesztussal kedveskedett szüleinek a saját esküvőjén. Ismerjétek meg Viktóriát, a svédek koronahercegnőjét, a jövendő királynőt.
1. Nem született első számú trónörökösnek. Viktória 1977. július 14-én, míg öccse Károly Fülöp, 1979. május 13-án, harmadik testvérük Magdolna pedig 1982-ben született. A korábbi svéd törvények értelmében az uralkodót Károly Fülöpnek kellene követnie a trónon. Csakhogy a parlament 1980-ban visszamenőlegesen is megváltoztatta a törvényt, így az elsőszülött gyermek, vagyis Viktória lesz majd Svédország következő királya.

2. Koronahercegnőhöz méltó oktatásban részesült. Közgazdasági és politikatudományi diplomája van. Több munkahelye is volt. Dolgozott az Egyesült Államokban az ENSZ-nél, Svédország washingtoni nagykövetségén, végül a svéd kormány néhány minisztériumában.

3. Nemcsak a 40. születésnapját ünnepli idén. Június 19-én volt 7 éve, hogy kimondta az igent vőlegényének, Daniel Westlingnek. 2002-ben egy edzőteremben találkoztak először, ahová a trónörökös egészségügyi és táplálkozási problémái miatt jelentkezett be.

4. Viktória hercegnő alig néhány hete, idén májusban beszélt arról, hogy 18 évesen súlyos anorexiában szenvedett. „Akkor kezdődtek az önálló, nyilvános szerepléseim. Úgy neveltek, hogy eleget tegyek a királyi kötelességeknek, de én mindenkinek meg akartam felelni. Olyan szinten, ami már egyáltalán nem normális” - mondta egy friss interjúban a trónörökös, akiről 1997-ben jelentette be a palota, hogy étkezési rendellenességben szenved.

"Meg kellett ismernem a saját határaimat. Be kellett látnom, hogy nem bírok el egyedül mindent. És nem sanyargathattam magam tovább. A gyógyulás időbe telik és nagyon fájdalmas, de mögöttem állt a családom" - folytatta, majd hozzátette azt is, hogy hálás a svédeknek, amiért támogatták 20 évvel ezelőtt és a médiának, hogy hagyták nyugodtan felépülni.
5. Amikor a személyi edzőként dolgozó Daniel és a svéd trónörökös románca kitudódott, sem a közvélemény, sem Viktória családja nem támogatta a kapcsolatukat. Végül, Károly Gusztáv király volt az, aki nyitott Daniel felé, és aki elfogadta a fiatalok szerelmét.

6. A királynak azonban feltételei is voltak. 2010-es esküvőjükig Danielnek meg kellett tanulnia legalább két nyelvet, az udvari etikett szabályait, politikai-, valami történelmi oktatásban részesült.

7. Viktória hercegnő egy elefántcsontszín menyasszonyi ruhát viselt az esküvőjén. Hozzá azt a tiarát viselte, ami 34 évvel korábban az édesanyja, Szilvia királyné fejét ékesített, amikor hozzáment Károly Gusztávhoz. Az esküvő után Daniel hercegi rangot kapott.

8. A szertartásra egy külön dalt írtak a szerelmespárnak, melyet élőben adtak elő svéd énekesek az esküvőn. A dal címe a When You Tell the World You're Mine lett.

9. Első gyermekük, Esztella hercegnő 2012-ben született. „Ő egy kíváncsi, barátságos és rettentő bátor lány. Kimondhatatlanul büszke vagyok rá”- mondta róla Viktória egy interjúban.

10. Károly Gusztáv szerint Esztella a családban az igazi mókamester.
11. A kislány a második helyen áll a svéd trónöröklési rendben. Viktória és Daniel nem akárkiket választottak a keresztszüleinek. Nézzük az igazán előkelő listát! Esztelle keresztszülei: Haakon norvég koronaherceg, Vilmos holland király, Mária dán koronahercegné, Károly Fülöp svéd herceget - Viktória öccse -, és Anna Westling - Daniel herceg testvére.

12. Daniel herceg 1973. szeptember 15-én született, Ez a nap pedig azért érdekes a svédeknek, mert akkor lépett trónra Daniel apósa, XVI. Károly Gusztáv. És, hogy miért emlékezetes ez a nap a briteknek? Mert szeptember 15-én született Harry herceg, igaz 1984-ben. De a spanyolok is ünnepelnek szeptember 15-én, ők Letícia királynét, aki 1972-ben született ezen a napon.

13. Viktória 2016. március 2-án adott életet második gyermekének, Oszkár hercegnek. A svéd tévécsatornák még az adásukat is megszakították, amikor kiderült, hogy vajúdik a trónörökös. A kisfiú érkezését a büszke apuka jelentette be a stockholmi Karolinska kórházban.

Nincsenek megjegyzések