Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ez történik a testeddel, ha mindennap reggelizel

Tudtad, hogy a reggelizés szó szerint életmentő lehet? Azok, akik bőséges reggelivel indítják a napot, az egészségükért is többet tesznek, mint azok, akik nem reggeliznek. De vajon mit tesz pontosan a testeddel ez az étkezés?
Egy kutatás szerint a rendszeresen reggeliző emberek kisebb valószínűséggel kapnak infarktust vagy stroke-ot, mint azok, akik kihagyják ezt a fontos étkezést. A kutatók 1971 és 2010 között gyűjtötték az étrenddel és az étkezések időzítésével kapcsolatos adatokat az Egyesült Államokban. Az eredmények magukért beszélnek: a rendszeresen reggelizők egészségesebbek, alacsonyabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük, ritkábban híznak el, és a cukorbetegség kialakulásának a kockázata is kisebb náluk.

De mitől olyan különleges étkezés a reggeli? A kutatást végző tudósok szerint azért, mert segít a biológiai óra szabályozásában. Állatkísérletekből kiderül, hogy amikor a test inaktív fázisában, például ha alvás közben jut táplálékhoz az állat, a biológiai órája átáll, méghozzá úgy, hogy ez befolyásolja a tápanyagok feldolgozását. Vagyis az állat nagyobb valószínűséggel hízik el, és alakul ki nála inzulin-rezisztencia, illetve gyulladás. Ugyanez igaz az emberekre is. Éjszakai nassolás helyett tehát érdemes inkább reggel, az aktív fázisban feltölteni a tápanyagraktárainkat.

Nincsenek megjegyzések