Ezt műveli az 50 év fölötti férfiakkal heti 2 együttlét

Döbbenetes eredményre jutott egy friss kutatás: valósággal csodát tesz a szex a szervezettel!
Többször hallhattunk már arról, hogy a rendszeres szex csodákat tesz a szervezettel. Egy új kutatás pedig egyenesen azt mondja, hogy idős korban ez hatványozottan igaz: és nemcsak az életminőséget, de az agyműködést is javítja a rendszeres nemi élet.

A kutatásba 73 alanyt vontak be, akik 50 és 83 éves kor között voltak. A vizsgáltak fele heti kétszer élt szexuális életet, 35% havonta, 13% pedig egyáltalán nem. A kutatók begyűjtötték az információkat az alanyok szexuális életéről, majd megmérték a kognitív képességeiket. Azt vették észre, hogy akik hetente legalább kétszer eljutnak az orgazmusig, négy ponttal jobban teljesítettek a feladatokban, a havonta szexelők pedig két ponttal azokhoz képest, akik egyáltalán nem szexeltek.

A feladatok változatosak voltak, így kiderült, hogy a rendszeres nemi élet jó hatással van a szóbeli kifejezőkészségre, és ezek az alanyok jobban teljesítettek a vizuális képességeket vizsgáló teszteken is.

Arra még nem jöttek rá a tudósok, hogyan függ össze a szexuális élet és az agyműködés, de valószínűleg a szex közben termelődő hormonok lehetnek a felelősek, mint a dopamin és az oxitocin.

Emellett nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy korábban már bebizonyosodott: idősebb korban sokkal jobban megy és minőségi a szex, és a párok jobban élvezik egymást, mint fiatalon. Vagyis nem érdemes idős korban sem tartózkodni tőle!

Forrás: Ripost
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog