Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Só, bors és citrom! Ez a három természetes alapanyag 9 betegséggel is képes elbánni!

Általában a címben említett alapanyagokat saláták készítésekor szoktuk igénybe venni, azonban ha együttesen használjuk, olyan gyógyhatás alakul ki, amely 9 gyakori egészségügyi probléma, betegség ellen is jó.
1. Torokfájás

Egy evőkanál friss citromlét keverjünk össze egy fél teáskanál őrölt fekete borssal, valamint egy teáskanál jó minőségű sóval. Az egészet oldjuk fel egy pohár meleg vízben, majd ezzel gargarizáljunk egy nap többször is, hogy enyhüljön a fájdalom - írja a Filantropikum.

2. Bedugult orr

Egyenlő részben keverjünk el egy edénybe őrölt fekete borst, fahéjat, romai köményt, és kardamom magot, majd daráljuk porrá az egészet. Ezután óvatosan szagoljunk bele a keverékbe, majd élvezzük ahogyan beáramlik a levegő az orrunkon keresztül.

3. Epekő

Ez egy kellemetlen probléma, amely ráadásul olykor elviselhetetlen fájdalommal párosul. A legtöbb esetben műtéti beavatkozás szükséges, hogy eltávolítsák a köveket. Azonban érdemes kipróbálni a következő receptet: keverjünk el 3 rész olíva olajat 1 rész citromlével és 1 rész fekete borssal. Ezt kell meginni, hogy megszabaduljunk a kövektől.

4. Szájüreg gyulladás

Egy pohár meleg vízbe keverjünk bele egy evőkanál himalájai sót. Ezzel öblítsük át a szájüreget, így az ott lévő, gyulladást okozó baktériumoktól gyorsabban megszabadulhatunk, és a gyógyulás is hamarabb bekövetkezik.

5. Fogyás

Egy negyed teáskanál borst, 2 evőkanál friss citromlevet, valamint egy evőkanál mézet keverjünk össze egy pohár langyos vízben. Ez az oldat beindítja az emésztést és a zsírégetést is.

6. Émelygés

Ha a gyomrunk rakoncátlankodik keverjünk össze egy evőkanál citromlét egy teáskanál borssal, majd az egészet oldjuk fel egy pohár langyos vízben, és igyuk meg.

7. Fogfájás

Keverjünk össze egy fél teáskanál borst ugyanennyi szegfűszeg olajjal, és ezt tegyük a fájós fogra, illetve mossuk is ezzel a rágószerkezeteinket. Ez egy ideig segít, de utána mindenképp érdemes fogorvoshoz fordulni.

8. Megfázás, influenza

Egy fél citromot facsarjunk ki, majd töltsük bele egy pohár meleg vízbe. Ezt kell meginni, mikor azt érezzük, hogy hamarosan lever az influenza. Egy evőkanál mézet is belekeverhetünk a gyógyitalba.

9. Orrvérzés

Egy vattadarabot itassunk át citromlével, és szorítsuk rá a vérző orra. Fejünket hajtsuk előre, hogy a vér ne folyón bele a torkunkba. Az orrvérzés pillanatok alatt megszűnik.

Nincsenek megjegyzések