Elmondta: Borzasztó lelki és fizikai fájdalmakon ment keresztül az RTL Klub műsorvezetője

Pataki Zita az RTL Klub Fókusz című műsorában megrázó őszinteséggel beszélt arról, hogy évekig milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül férjével, amikor megpróbált teherbe esni.
Pataki Zita környezete tudta, hogy régóta próbálkozik a teherbeeséssel. Családja, közvetlen barátai drukkoltak neki, de több kollégája előtt sem tudta titkolni ezt. Ugyanis a sminkesek, kameramanok is látták, ha éppen kisírt volt a szeme, Wéber Istvánnak pedig gyakran kellett őt helyettesítenie, ha Zitának épp a kórházba kellett rohannia. Mégis a legtöbben azt tanácsolták neki, ne beszéljen meddőségéről a nyilvánosság előtt, mert majd "a sajtó kicsinálja". De Zita másképp döntött.

– Ugyan már, ennél nagyobb fájdalom már nincs! – nyilatkozta az RL Klub riporterének. – Nem szégyellem, nem titkolom, de mégis olyan intim dolog ez a lombikkezelés. Egyszer, tudtam, hogy ez feladat lesz nekem, hogy erről beszéljek.

Ám Zita, aki 38 évesen kezdett bele a babaprojektbe, és nem adta fel egykönnyen, mindenféle szakembert felkeresett – reflexologust, pszichológust, kineziológust –, önismereti tanfolyamra járt, az utolsó szalmaszálba is kapaszkodott, hogy hátha megtörténik a csoda.

– Sokan nem kezdenek bele a lombikprogramba, mert azt mondják, hogy rákot okoz, fájdalommal jár. Engem semmilyen félelem nem érdekelt, hiszen gyereket szerettünk volna és úgy gondoltam, hogy ha ez a folyamat, akkor ez vár rám.

És Zitának sikerült is teherbe esnie. Először pont a 40. születésnapján kapta az örömhírt.

– Nagyon jó volt pár hétig, nagyon boldogan mentünk vissza a szívhang megnézésére. Aztán megláttam az orvos arcát, amikor fent feküdtem az asztalon. Az a pillanat borzalmas volt. Azt mondta: "Zita rossz hírem van, el fog vetélni". Arra ébredtem egyik reggel, hogy valóban vége. Az annyira fájt, hogy zuhany alatt kellett a hasamat melegíteni, és azon rimánkodtam, hogy jöjjön ki teljesen, hogy ne fájjon tovább, hogy ne kelljen műteni. Ha el akarsz menni, menj, kérlek! – ordította a fájdalomtól Zita. 8 alkalommal próbálkoztak a lombikprogrammal, és úgy jó egy évvel ezelőtt adták fel a küzdelmet.

Hirtelen jött nagy szerelem

Zita öt éve ismerkedett meg Attilával, aki két hónapnyi ismeretség után megkérte a kezét és egy hónap múlva feleségül is vette. Szinte azonnal elkezdték a babaprojektet, hiszen mindketten nagyon szerettek volna gyermeket. Sajnos sikertelenül, így Zita mára elfogadta, hogy neki nem lehet gyermeke. És most párjával nemes célt tűztek ki maguk elé: olyan pároknak akarnak segíteni, akik lombikprogramban vesznek részt, alapítvány létrehozásában is gondolkodnak, ahol lelkileg is segítenének feldolgozni a különböző szakaszokat.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog