Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Milliók gyászolják: Elhunyt az egyik leghíresebb magyar zenész

Ennél szebben nem lehet búcsúzni tőle.
Elhunyt Sólyom János zongoraművész, aki Liszt-felvételeiért Grammy-díjat is kapott. Az 1938-ban született, majd '56-ban Svédországba emigrált zongoraművészről nagyon szép sorokkal búcsúzott Fáy Miklós kritikus.

"Személyes emlékeknek nem vagyok éppen bővében. A nyolcvanas évek elején (ha jól emlékszem), Pestre jött koncertezni. Alig várta, hogy végre úgy írják a nevét, ahogy gyermekként megszokta, elöl a vezeték-, utána a keresztnév. Körülbelül a körútig jutott a repülőtérről érkező taxi, amikor meglátta a plakátot: JÁNOS SÓLYOM. Mert az Országos Filharmónia természetesen úgy írta ki, ahogy a legérdekesebb lehetett, külföldre szakadt hazánkfia, majdnem a mennyből, eljött hozzátok. Úgyhogy most, vezeklésül, ha sem is ezerszer, de háromszor legyen leírva a neve helyesen: Sólyom János, Sólyom János, Sólyom János" - írta a csodálatos zenészről Fáy Miklós.

Nincsenek megjegyzések