Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Gyászol Magyarország. Nagy művészt veszítettünk el

Szívszorító, ahogy lánya elköszönt tőle.
Egy derűt és nyugalmat árasztó gyermekkori fotóval búcsúzik horgas Eszter fuvolaművész elhunyt édesapjától Facebook-oldalán. Hosszú betegség után otthonában, családja körében hunyt el Horgas Béla költő, író, szerkesztő - áll a szomorú tény a Liget Műhelyoldalán, melyet a költő-író feleségével közösen alapított.
Horgas Béla Homokszentgyörgyön született 1937. november 29-én Horgas János és Kovács Gizella gyermekeként. 1956-ban elektrotechnikusi oklevelet szerzett. 1956-1958 között a Budapesti Műszaki Egyetemen tanult, ám félbehagyta tanulmányait, 1961-től az ELTE magyar szakán volt hallgató, 1965-ben szerezte diplomáját. 1960 óta publikál szépirodalmat, verset, prózát, értekezést. 1965-ben jelent meg első verseskötete a Nevetni, sírni című. 1965-1988 között a Gyermekünk című pedagógiai folyóirat munkatársa volt. A Liget folyóirat és Könyvek főszerkesztőjeként dolgozik. 1988-ban feleségével, Levendel Júliával együtt létrehozta a Liget Műhelyt, mely könyvkiadóként is funkcionál - írja róla a Wikipedia.

Horgas Béla 81 éves volt.

Nincsenek megjegyzések