A fogyókúrát elősegítő gyógyteák

A fogyókúrát elősegítő gyógyteákban és készítményekben levő vizelethajtó növényi részeknek elsősorban a káros anyagcseretermékek eltávolításában van szerepük.
A gyógyteák ásványianyag-forrásként is figyelmet érdemelnek, ilyen például az aranyvessző, a csalánlevél, a zsurlólevél, a lestyángyökér, a gyermekláncfűgyökér vagy a kukorica bibeszála. Mellettük fontosak a máj működésére is kedvezőn ható, az epetermelést és -kiválasztást fokozó növényi részek pl. máriatövismag, articsókalevél, gyermekláncfűgyökér, fekete retek

A székletrendező, hashajtó vagy méregtelenítő gyógyteaalkotók pl. kökényvirág, bodzavirág, kutyabengekéreg, szennalevél, valamint az emésztést segítő enzimek (papain, bromelain) és növényi részek pl. köménymag, édesköménymag, ánizsmag.

Hasonló hatással bírnak még pl.: az angyalgyökér: görcsoldó, emésztést serkentő, étvágyjavító, minden része felhasználható. Apróbojtorján: az emésztőrendszeri, felső légúti megbetegedésekre, húgyhólyagproblémákra alkalmazható gyógyír. Gyulladásgátló, immunerősítő, antibiotikus hatása van.

A komló nyugtató, szorongásoldó, görcsoldó, étvágyjavító hatású, a sör alapanyaga. A felsorolt néhány példa azt mutatja, hogy a gyógynövényeknek és hatóanyagaiknak, illetve a belőlük előállított készítményeknek szerepük lehet az elhízás megelőzésében, az elhízás és a miatta kialakuló betegségek kiegészítő kezelésében, de egymagukban nem várhatunk tőlük csodákat.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog