Mustáros csirkemell tejszínes szószban: kezdőknek is sikerülni fog ez a mennyei vacsora
A mustáros, tejszínes szószban, erdei gombával sült csirkemell amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira finom.
A tejszínes húsételeket nem véletlenül szeretjük annyira: hamar készen vannak, sokféle módon variálhatók, és szinte mindenki szereti őket. Ebbe a csirkemelles receptbe most mustár és erdei gomba is kerül, de ez utóbbit kihagyhatod, ha nem vagy oda a gombáért. Tálalhatod párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemellfilé
25 dkg erdei gomba
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
1 hagyma
1 teáskanál mustár
1 csipet szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy evőkanál olajjal, és negyedórára tedd félre. Közben a hagymát, a fokhagymát és a gombát szeleteld fel.
Egy serpenyőben olvassz fel egy evőkanál vajat. Süsd át rajta oldalanként három-négy perc alatt a csirkemellet, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre a hússzeleteket.
Ugyanabban a serpenyőben olvassz össze egy újabb evőkanál vajat és olajat. Párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a fokhagymát. Ezt is sózd és borsozd meg, fedd le, és főzd 10-15 percig, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt. Ekkor tedd vissza bele a csirkét. A tejszínt keverd el a mustárral és egy csipet szerecsendióval. Öntsd a tepsibe a hús és a gomba mellé, keverd el és forrald össze.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése