Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Mustáros csirkemell tejszínes szószban: kezdőknek is sikerülni fog ez a mennyei vacsora


A mustáros, tejszínes szószban, erdei gombával sült csirkemell amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira finom. 

A tejszínes húsételeket nem véletlenül szeretjük annyira: hamar készen vannak, sokféle módon variálhatók, és szinte mindenki szereti őket. Ebbe a csirkemelles receptbe most mustár és erdei gomba is kerül, de ez utóbbit kihagyhatod, ha nem vagy oda a gombáért. Tálalhatod párolt rizzsel vagy főtt tésztával.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg csirkemellfilé
    25 dkg erdei gomba
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál vaj
    2 evőkanál olaj
    2 dl tejszín
    1 hagyma
    1 teáskanál mustár
    1 csipet szerecsendió
    só
    bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy evőkanál olajjal, és negyedórára tedd félre. Közben a hagymát, a fokhagymát és a gombát szeleteld fel.

Egy serpenyőben olvassz fel egy evőkanál vajat. Süsd át rajta oldalanként három-négy perc alatt a csirkemellet, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre a hússzeleteket.

Ugyanabban a serpenyőben olvassz össze egy újabb evőkanál vajat és olajat. Párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a fokhagymát. Ezt is sózd és borsozd meg, fedd le, és főzd 10-15 percig, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt. Ekkor tedd vissza bele a csirkét. A tejszínt keverd el a mustárral és egy csipet szerecsendióval. Öntsd a tepsibe a hús és a gomba mellé, keverd el és forrald össze.

Nincsenek megjegyzések