Fenséges kókuszos süti kanadai módra: a sütés nélküli Nanaimo-szelet egyszerű és ellenállhatatlan
A kanadai recept alapján készülő Nanaimo-szeletet imádni fogod, ha szereted a krémes, kókuszos sütiket.
A Kanadában népszerű Nanaimo-szelettel neked is érdemes megismerkedned. A sütés nélkül készülő, háromrétegű édesség azoknak fog nagy örömet okozni, akik szeretik a diós és a kókuszos finomságokat. Az alján kekszes, diós réteg található, erre kerül a gazdag krém, a tetején pedig csokibevonat roppan.
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz:
35 dkg darált keksz
12.5 dkg dióbél
12 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
20 dkg porcukor
12 dkg vaj
1 csomag pudingpor
0.5 dl tej
A tetejére:
15 dkg étcsoki
2 dkg vaj
Elkészítés:
Az alaphoz a vajat vízgőz fölött melegítsd össze a kétféle cukorral és a tojással. Öt percig kevergesd, amíg pudingszerű állagot vesz fel. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a kakaóport, a kekszmorzsát, a kókuszreszeléket és a durvára tört diót. Egyengesd el a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
A krémhez a puha vajat keverd habosra a cukorral, a tejjel és a pudingporral. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe húsz percre.
A bevonathoz a felkockázott csokit mikróban vagy vízgőz fölött olvaszd össze a vajjal. Kend el a krém tetején, és tedd vissza a sütit a hűtőbe néhány órára, hogy a máz is megszilárduljon rajta.

Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése