Random Post

[randomposts]

Breaking News

Fenséges kókuszos süti kanadai módra: a sütés nélküli Nanaimo-szelet egyszerű és ellenállhatatlan


A kanadai recept alapján készülő Nanaimo-szeletet imádni fogod, ha szereted a krémes, kókuszos sütiket.

A Kanadában népszerű Nanaimo-szelettel neked is érdemes megismerkedned. A sütés nélkül készülő, háromrétegű édesség azoknak fog nagy örömet okozni, akik szeretik a diós és a kókuszos finomságokat. Az alján kekszes, diós réteg található, erre kerül a gazdag krém, a tetején pedig csokibevonat roppan.

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz:
    35 dkg darált keksz
    12.5 dkg dióbél
    12 dkg vaj
    10 dkg kókuszreszelék
    5 dkg cukor
    2 evőkanál kakaópor
    1 tojás
    1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:
    20 dkg porcukor
    12 dkg vaj
    1 csomag pudingpor
    0.5 dl tej

A tetejére:
    15 dkg étcsoki
    2 dkg vaj

Elkészítés:

Az alaphoz a vajat vízgőz fölött melegítsd össze a kétféle cukorral és a tojással. Öt percig kevergesd, amíg pudingszerű állagot vesz fel. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a kakaóport, a kekszmorzsát, a kókuszreszeléket és a durvára tört diót. Egyengesd el a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.

A krémhez a puha vajat keverd habosra a cukorral, a tejjel és a pudingporral. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe húsz percre.

A bevonathoz a felkockázott csokit mikróban vagy vízgőz fölött olvaszd össze a vajjal. Kend el a krém tetején, és tedd vissza a sütit a hűtőbe néhány órára, hogy a máz is megszilárduljon rajta.

Nincsenek megjegyzések