🔥 Gombakrémes melegszendvics 15 perc alatt: gyors és laktató vacsora
Az isteni gombakrémet házilag is elkészítheted a melegszendvicshez.
A laktató, nagy vacsorák után jólesik egy gyorsan összedobható, mégis isteni finom melegszendvics, ami garantáltan a családi vagy baráti filmnézős esték sztárja lesz. Akár friss gombából, akár konzervváltozatból is elkészítheted ezt a receptet, a lágy krémességet pedig a besamelmártás adja. Az ízeket kakukkfűvel fokozd, ami remekül megy a gombás ételekhez.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg gomba
5 dl tej
8 dkg vaj
3 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű
só
ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
Első lépésként vágd fel apróra a gombát. Ezután aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, ezeket futtasd meg kicsit a felolvasztott vajon. Add hozzá a gombaszeleteket is, várd meg, míg összeesik, majd fűszerezd kakukkfűvel, sóval. Kevergesd, míg a gomba által eresztett víz el nem párolog, végül keverd hozzá a lisztet, és add hozzá apránként a tejet, folyamatos keverés mellett, így biztosan nem lesz csomós a krém. Főzd össze pár perc alatt, és készen is van a gombakrém.
Ha szereted a roppanós gombadarabokat, hagyhatod így, de ízlés szerint botmixerrel pürésebbé is teheted. Miután rákented a kencét a friss kenyérre, szórd meg gazdagon sajttal, és told be 2-3 percre 180 fokra előmelegített sütőbe!
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése