Breaking News

🔥 Puha négysajtos stangli: a tésztája túrótól szaftos


A izgalmas négysajtos stangli a karácsonyi és szilveszteri bulik sztárja lehet.


A puha, omlós tésztájú négysajtos stangli tésztájába túró is kerül, így igazán szaftos lesz. Izgalmas ízéért leginkább a karakteres kéksajt felel, de ha azt nem szereted, ki is hagyhatod belőle. Nagyon jól fog esni egy pohár bor, sör, vagy akár forró csoki mellé is.

Hozzávalók 8 személyre

    50 dkg liszt
    50 dkg túró
    25 dkg vaj
    20 dkg feta
    10 dkg kéksajt
    10 dkg trappista sajt
    5 dkg parmezán
    2 tojás sárgája
    1 egész tojás
    1 teáskanál só

Elkészítés:

A túrót gyúrd össze az elmorzsolt fetával és kéksajttal, a reszelt parmezánnal, a tojássárgákkal és a felkockázott, puha vajjal. Adagolj bele annyi lisztet, hogy jól gyúrható állaga legyen. Sózd meg, dolgozd egyneműre, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A pihentetési idő végén enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki másfél centi vastagra. Kend meg a felszínét felvert tojással, szórd meg reszelt trappista sajttal, és vágj belőle rudakat. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, és 180 fokon, 15-20 perc alatt süsd pirosra.

Nincsenek megjegyzések