Breaking News

Isteni paradicsomos húsgombóc hús nélkül: ebből a zöldségből készítsd


Hús nélkül is készülhet a paradicsomos húsgombóc! Mutatjuk a legfinomabb receptet.

Ha valami könnyűre vágysz ma ebédre, készíts paradicsomos húsgombócot hús nélkül, padlizsánból! Az olaszok imádják ezt a receptet fűszeres paradicsomszósszal nyakon öntve, magában vagy tészta tetejére tálalva. Töltheted bagettbe is, így olyan lesz, mint a méltán népszerű húsgombócos szendvics, csak épp vega változatban.

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg fűszeres paradicsomszósz
  • 20 dkg zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 10 dkg parmezán
  • 2 nagy padlizsán
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj 


Elkészítés:

A padlizsánt kockázd fel, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd puhára. Ha kész, hagyd kihűlni, majd öntsd egy tálba. Add hozzá a fenyőmagot, a reszelt citromhéjat, kanalanként a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a tojásfehérjét, a felaprított friss bazsalikomot, és szórd meg sóval, borssal. Gyúrd alaposan össze. Ha túl nedvesnek találod, még egy kevés zsemlemorzsát adhatsz hozzá. Formázz belőle 10-12 darab gombócot, és ezeket is forgasd meg zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevíts négy evőkanál olívaolajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg rajta a gombócokat. Szedd ki őket, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot. A paradicsomszószt egy kis lábosban melegítsd fel, tedd bele a gombócokat, és hagyd pár perc alatt összefőni.

Nincsenek megjegyzések