Nyári sült csirkemell fehérboros pácban: salátával tálalva kalóriaszegény fogás
A sült csirkemell könnyű, kalóriaszegény és változatosan készíthető el. Jól megy hozzá a fehérboros, citromleves pác zöldfűszerekkel megbolondítva. Legfinomabb akkor lesz, ha grillen sütöd, de készülhet tepsiben vagy serpenyőben is.
Hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl citromlé
- 1 kis hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, és szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal. A páchoz keverd el a fehérbort a citromlével, a reszelt hagymával és fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Fektesd ebbe a pácba a csirkemellet, és néhány órát vagy akár egy éjszakát is pihentesd a hűtőben. A pácolási idő végén oldalanként két-három perc alatt süsd meg a grillrácson. Ha vastagabbak a szeletek, több időre is szükségük lehet. Készülhet serpenyőben is, akkor nagyjából ugyanennyi idő kell neki, vagy tepsiben, akkor alufóliával letakarva 180 fokon nagyjából fél óra alatt sül át.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése