Breaking News

Nyári sült csirkemell fehérboros pácban: salátával tálalva kalóriaszegény fogás


A fehérboros pácban pihentetett csirkemellet sokszor fogod még készíteni ezen a nyáron. 

A sült csirkemell könnyű, kalóriaszegény és változatosan készíthető el. Jól megy hozzá a fehérboros, citromleves pác zöldfűszerekkel megbolondítva. Legfinomabb akkor lesz, ha grillen sütöd, de készülhet tepsiben vagy serpenyőben is.

Hozzávalók 4 személyre
  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl citromlé
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, és szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal. A páchoz keverd el a fehérbort a citromlével, a reszelt hagymával és fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Fektesd ebbe a pácba a csirkemellet, és néhány órát vagy akár egy éjszakát is pihentesd a hűtőben. A pácolási idő végén oldalanként két-három perc alatt süsd meg a grillrácson. Ha vastagabbak a szeletek, több időre is szükségük lehet. Készülhet serpenyőben is, akkor nagyjából ugyanennyi idő kell neki, vagy tepsiben, akkor alufóliával letakarva 180 fokon nagyjából fél óra alatt sül át.

Nincsenek megjegyzések