Citromos kifli
A piskóta alapú sütemény első ránézésre régi emlékeket csalhat elő az édesszájúakból, hisz ez a finomság a legendás Kossuth-kiflire emlékeztet. Látványos, puha desszert, amelynek a citrusos erejét kedved szerint alakíthatod.
A tésztára reszelt citromhéjat vagy kandírozott citromhéjat is szórhatsz, saját ízlésed szerint. Ha szereted a citrusos aromát, akkor légy bátor! Ha pici különlegességet csempésznél a sütibe, akkor vaníliát vagy darált mákot is keverhetsz a masszába.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 darab citrom reszelt héja
8 darab tojás
2 ek. citromlé
35 dkg cukor
30 dkg olvasztott vaj
citromhéj, kandírozott citromhéj ízlés szerint
porcukor a szóráshoz ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, sütőport és a citrom reszelt héját.
A tojásokat válasszuk ketté. A tojásfehérjét a citromlével és a cukor felével verjük kemény habbá. A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig, majd az olvasztott vajat is forgassuk hozzá.
A lisztes keverékhez forgassuk hozzá a tojássárgás keveréket, majd a tojásfehérjehabot.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire. A massza tetejét szórjuk meg reszelt citromhéjjal vagy kandírozott citromhéjjal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt süssük készre.
Az elkészült süteményt hűtsük ki, majd hold alakú kiszúróval vagy pohár segítségével félhold alakban szaggassuk ki.
A kifliket vagy holdakat porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése