Zöldséges tésztasaláta vegán majonézzel
Ez a zöldséges tésztasaláta vegán majonézzel készül.
A vegán majonézzel készülő zöldséges tésztasalátát kedved szerinti alapanyagokkal dobhatod fel. Ha fontos számodra, hogy semmi állati eredetű összetevőt ne tartalmazzon, tojásmentes tésztát használj hozzá. Édesítésre kiváló az agávészirup, amit a vegánok cukor és méz helyettesítésére használnak.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg szarvacskatészta
5 szem csemegeuborka
3 szál újhagyma
1 nagy sárgarépa
só
Az öntethez:
6 evőkanál Hellmann's vegán majonéz
4 evőkanál növényi joghurt
3 evőkanál almaecet
2 evőkanál csemegeuborka-lé
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál agávészirup (elhagyható)
1 teáskanál fokhagymapor
só
bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le. A répát tisztítsd meg, és zöldségspirálozó segítségével vágj belőle hosszú, vékony szálakat. Ha nincs zöldségspirálozód, vékony szeletekre is vághatod késsel. Az uborkát vágd karikára, az újhagymát aprítsd fel.
Az öntet hozzávalóit keverd el egy tálban. Forgasd hozzá a kifőtt tésztát, a répát, az uborkát, az újhagyma fehér szárát és zöld levelét. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése