Fokhagymás krumplisaláta
A hagyományos krumplisaláta még izgalmasabb lesz, ha fokhagymás szósszal készíted.
A majonézes saláták a grillezett húsok tökéletes kísérői, de de jól mennek rántott fogások mellé is. A krumplisalátát is feldobhatod karakteres ízű, fokhagymás szósszal. A tálba kerüljön még sült lila hagyma is, a tetejét pedig szórd meg pirított baconnel!
Hozzávalók 4 személyre
75 dkg krumpli
8 szelet bacon
1 nagy lila hagyma (vagy 2 kisebb)
1 csokor petrezselyem
olaj
Az öntethez:
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál Hellmann’s fokhagymás szósz
2 teáskanál citromlé
2 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
só
bors
Elkészítés:
A krumplikat egészben, héjukban főzd meg, majd tedd őket félre hűlni.
A bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Szedd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával pirítsd meg a felcikkezett lila hagymát.
A petrezselymet aprítsd fel.
Egy nagy salátástálban keverd el a fokhagymás szószt a tejföllel, majd add hozzá a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot. A krumplit, ha kihűlt, hámozd meg – ha újkrumplit használsz, a héját akár rajta is hagyhatod –, kockázd fel, és forgasd a szószhoz. Add hozzá a lila hagymát, a petrezselymet és a bacont. Tedd a hűtőbe néhány órára.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése