Bazsalikomos-tejszínes-csirkés tészta
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
1 kávéskanál Erős Pista
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
3 gerezd zúzott fokhagyma
fél evőkanál liszt
kb. 3 dkg Rama margarin
2 dl víz (+ kb. fél dl)
kb. 20 bazsalikomlevél elcsipkedve
2 dl főzőtejszín
20-25 dkg tészta
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, csípős paprikakrémmel és zúzott fokhagymával. Kevés lisztet szórunk rá, és összekeverjük.
Margarinon fehéredésig pirítjuk a csirkekockákat, majd öntünk alá valamennyi vizet. (Ha nagyon elfőné, később pótolhatjuk egy picivel.)
Amikor a csirke félig puha, belecsipkedjük a friss bazsalikomleveleket.
Majd amikor szinte teljesen megpuhult, aláöntjük a tejszínt, és még néhány percig forraljuk.
Főtt tésztával tálaljuk.
30-40 dkg csirkemell
1 kávéskanál Erős Pista
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
3 gerezd zúzott fokhagyma
fél evőkanál liszt
kb. 3 dkg Rama margarin
2 dl víz (+ kb. fél dl)
kb. 20 bazsalikomlevél elcsipkedve
2 dl főzőtejszín
20-25 dkg tészta
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, csípős paprikakrémmel és zúzott fokhagymával. Kevés lisztet szórunk rá, és összekeverjük.
Margarinon fehéredésig pirítjuk a csirkekockákat, majd öntünk alá valamennyi vizet. (Ha nagyon elfőné, később pótolhatjuk egy picivel.)
Amikor a csirke félig puha, belecsipkedjük a friss bazsalikomleveleket.
Majd amikor szinte teljesen megpuhult, aláöntjük a tejszínt, és még néhány percig forraljuk.
Főtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése